Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας ..!!!

Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας ..!!!
από

Την Παρασκευή, 7-4-2017, στο Υπουργείο Παιδείας σε μία αίθουσα κατάμεστη από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου σε εκδήλωση που πραγματοποίησε   βράβευσε τους μαθητές, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Ένα μήλο την ημέρα…. το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!». Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχαμε στην εκδήλωση με την μαθήτρια Δώρα Κ. και την εκπαιδευτικό κ. Γιώτα Νικολαΐδου διότι το σχολείο μας ήταν σε αυτά που διακρίθηκαν!      

Συγκεκριμένα, η μαθήτρια της ΣΤ΄, Δ. Γ., η οποία μας εκπροσώπησε με το έργο της, που είχε τίτλο «Ένα μήλο μια μέρα…άλλαξε την ιστορία και τη ζωή μας !», κατέλαβε την 3η θέση! Το 3ο ατομικό βραβείο θα κατανεμηθεί, όπως και το 1ο και το 2ο, και σε άλλους 4 συμμετέχοντες, καθώς οι συμμετοχές, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ! Παραλήφθηκαν 4.586 έργα από σχολεία όλης της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το πλήθος των συμμετοχών καθιστά ακόμη μεγαλύτερη και σημαντικότερη τη διάκριση που πέτυχε η Δωροθέα! Η επίσημη βράβευση και οι διακρίσεις θα λάβουν χώρα στις 7 Απριλίου στο Υπουργείο Παιδείας.

Η κατασκευή της Δ. που διακρίθηκε

Να θυμίσουμε ότι η Δ. κατασκεύασε μακέτα στην οποία συνδύασε με έξυπνο τρόπο τη χρησιμότητα του μήλου στην υγιεινή διατροφή, με το σημαντικό ρόλο που έπαιξε αυτό στη Φυσική και στη διατύπωση του νόμου της βαρύτητας από τον Ισάακ Νεύτωνα.

 

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και στο μαθητή της Στ΄, Δ. Π., ο οποίος συμμετείχε, επίσης, στο Διαγωνισμό με μια ευφάνταστη κατασκευή που έφτιαξε με μεράκι και φαντασία. Ο Δημήτρης, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στο Διαγωνισμό, θα λάβει βεβαίωση συμμετοχής ως αναμνηστικό της συμμετοχής του.

Περισσότερα για τα έργα και τις ιδέες των παιδιών κάντε κλικ ΕΔΩ

Το Σχολείο μας είναι περήφανο για τα δύο παιδιά που συμμετείχαν και ελπίζουμε η διάκριση που κατέλαβε η μαθήτριά μας να αποτελέσει έμπνευση και για τους υπόλοιπους μαθητές και μαθήτριες. Έχουμε εξάλλου αποδείξει ως σχολείο ότι στοχεύουμε στη μάθηση μέσα από τη δημιουργικότητα και τη βιωματική εμπειρία των παιδιών. Άλλωστε αυτό που έχει αξία στη δική μας, «σχολική Ιθάκη», είναι η εμπειρία και η χαρά της συμμετοχής …

Ιθάκη, Καβάφης Κ.

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

…………………………………………….

Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου.
Aλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου.
Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει·
και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί,
πλούσιος με όσα κέρδισες στον δρόμο,
μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη.»

Επιμέλεια: Γιώτα Νικολαΐδου

print
Share