“ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ”

"ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"
από

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις από τα Σχολείο μας με αφορμή την 4η  Πανελλήνια Ημέρα σχολικού Αθλητισμού που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Για τον εορτασμό της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου επισκέφτηκαν το τοπικό Δημοτικό Στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν τα προγραμματιζόμενα δρώμενα.

O γυμναστής του σχολείου μας κ. Μισαηλίδης Παντελής, σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς, σχεδίασε δράσεις έχοντας πυλώνες-σταθμούς από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα εμπλέκοντας εκπαιδευτικούς με τους μαθητές τους σε μια διεπιστημονική προσέγγιση του δικού του αντικειμένου που αφορά τον αθλητισμό κυρίως .

Στην αρχή ο Γυμναστής μίλησε στους μαθητές/τριες για τη σημασία και την αξία του σχολικού αθλητισμού.

Στη συνέχεια έγιναν δράσεις , με χωρισμό των παιδιών ανά τάξεις, με σκοπό οι συμμετέχοντες και να καταλάβουν ότι μέσα από τις δράσεις αυτές,  δεν καλλιεργούνται μόνο οι σωματικές αλλά και οι πνευματικές μας ικανότητες.

Στο τέλος οι μαθητές/τριες  κατασκεύασαν ένα πανό με το σύνθημα της ημέρας: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ – ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και φωτογραφήθηκαν μ’ αυτό.

Συνοψίζοντας μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια καλά προγραμματισμένη και κατάλληλα σχεδιασμένη σχολική δράση από τον Σύλλογο Διδασκόντων που έχει διεπιστημονικό- διαθεματικό, καθώς και βιωματικό χαρακτήρα, με στόχο να ενθαρρύνει όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες και απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών, τη συνεργατικότητα και την ευαισθητοποίηση τους σε προβληματικές στάσεις που βοηθά ο αθλητισμός τον άνθρωπο.

Επιμέλεια: Καραμανίδου Πολυξένη

print
Share