Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 2017

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 2017

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 στην πλατεία του χωριού με την παρουσία πλήθος κόσμου οι μαθητές μας γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και τον ερχομό των Χριστουγέννων. 

Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν από το πρωί στο σχολείο όπου τα παιδιά έφτιαξαν το πανό της καρδιάς μας, στο οποίο σχηματίστηκαν τρεις καρδιές από καρδιές ζωγραφιές με μηνύματα των παιδιών.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Δ/ντής του σχολείου, που αναφέρθηκε στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εκπαίδευση «η οποία μέσα από στοχευμένες δράσεις δύναται να μεταφέρει τα μηνύματα των εν λόγω δικαιωμάτων στους μαθητές και να συντελέσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για μία αξιοπρεπή διαβίωση».
Στην κατεύθυνση αυτή τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, αφού η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτά. Με το σύνθημα «Ευχές από την καρδιά μας»  οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έστειλαν το δικό του μήνυμα! Με αφηγήσεις, τραγούδια και συνθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών πήραν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων .

Στο συνέχεια της εκδήλωσης άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Αυγέρη Νίκο.

Από μία γιορτή όμως δε θα μπορούσε να λείπουν τα ξωτικά και ο Άγιος Βασίλης που διασκέδασαν τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια, μουσική και χορό.

Παράλληλα λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι και οι μαθητές  του Σχολικού Συνεταιρισμού φρόντισαν να διαθέσουν τις διάφορες κατασκευές που τα παιδιά με κέφι και μεράκι φιλοτέχνησαν.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν το πλήθος των εδεσμάτων που πρόσφεραν οι γονείς και ο κ. Πανισκάκης.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

  • Τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ολύνθου
  • το Τοπικό Συμβούλιο Ολύνθου,
  • τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Ολύνθου,
  • τον Σύλλογος Γυναικών Ολύνθου,
  • Τον κ. Πανισκάκη Σάκη
  • Όλους τους γονείς, αλλά και όλους όσους αγκάλιασαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα:

Ο Σχολικός μας Σύμβουλος κ. Μπότσας Γεώργιος,

Η Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» κ. Ιφιγένεια Κυριάκου

ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Αυγέρη Νίκος,

εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου!!

 

Εμείς το χαρήκαμε πολύ. Η συμμετοχή του κόσμου και η χαρά των μαθητών ήταν κάτι που μας γέμισε ικανοποίηση  και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εκδήλωση του Σχολείου!!!!

print
Share