«Πάσα στα θρανία» του Δημ. Σχολ. Ολύνθου

«Πάσα στα θρανία» του  Δημ. Σχολ. Ολύνθου
από

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα, Πέμπτη 22-2-2018, στο Σχολείο μας το πρόγραμμα της  Διεύθυνσης Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ «Πάσα στα θρανία», που υλοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Στα παιδιά μίλησαν για τα ιδανικά που πηγάζουν από το ποδόσφαιρο, ο πρωταθλητής Ευρώπης Φάνης Κατεργιαννάκης, και το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και αναπληρωτής καθηγητής προπονητικής ποδοσφαίρου ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης,  Θωμάς Μεταξάς.

Στιγμές 2004 ζήσαμε για λίγο,  όταν ο Διευθυντής του Σχολείου Βασίλης Μισαηλίδης με φανέλα της Εθνικής Ελλάδος του 2004 και με μια σημαία στην πλάτη μπήκε στην αίθουσα εκδηλώσεων τραγουδώντας «σήκωσέ το το τιμημένο» χαμόγελα, χαρά και αναμνήσεις ήρθαν στο μυαλό όλων.

Ο διευθυντής αφού καλωσόρισε και παρουσίασε τους παρευρισκόμενους έδειξε μια φωτογραφία στον κ. Κατεργιαννακη που είναι ο γιος του με αυτόν πριν από 14 χρόνια!!! Μικρός που είναι ο κόσμος!

Στην συνέχεια ο κος. Μεταξάς μίλησε στα παιδιά για την φιλοσοφία του ποδοσφαίρου και  μέσα από τα βίντεο αναφέρθηκε στον αλληλοσεβασμό, την συναδελφικότητα, αλλά και πόσο σημαντικό είναι να στηρίζουν οι αθλητές ακόμη και τους αντιπάλους σε περίπτωση ήττας. Ιδιαίτερη στιγμή που καθήλωσε τους μαθητές ήταν η προβολή βίντεο παιδιού με «ειδικές ανάγκες» που έπαιζε και χαιρόταν με μοναδικό τρόπο το παιχνίδι του ποδοσφαίρου.

Ο κ. Κατεργιαννάκης απάντησε σε ερωτήσεις μαθητών και πέρασε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει το «εγώ» αν θέλουμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους. «Ήμασταν μια παρέα στο Euro είπε και γι’ αυτό καταφέραμε το αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο!» Σε ερώτηση μικρού μαθητή για το πώς ένοιωθε που καθόταν στον πάγκο και δεν έπαιζε!  Βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στον εγωισμό που έχουν οι ποδοσφαιριστές και δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο!

Στους μαθητές και τις μαθήτριες μοιράστηκαν ειδικά σχολικά εγχειρίδια (έκδοση ΕΠΟ) , φιλικού προς τους νεαρούς μαθητές, το οποίο περιέχει προσωπικές ιστορίες και συμβουλές πρώην και νυν διεθνών παικτών, θέματα διατροφής, άσκησης, ψυχολογίας, εκτεταμένες αναφορές στην ιστορική διαδρομή του αθλήματος, στις ειδικές μορφές ποδοσφαίρου (Άμμου, Σάλας) και στο γυναικείο ποδόσφαιρο, καθώς επίσης πλήθος κοινωνικών μηνυμάτων και φανέλες με το λογότυπο του προγράμματος. Στο σχολείο δόθηκε μια μπάλα ποδοσφαίρου και μία φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία βλέποντας  τη χαρά στα μάτια των παιδιών και τέτοιες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες έχουν τεράστιο αντίκτυπο στις παιδικές ψυχές.  Τα σχολεία ανοικτά στην κοινωνία έχουν ανάγκη από τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν  το «ευ αγωνίζεσθαι» και τις άλλες ευγενείς αξίες του ποδοσφαίρου στους μικρούς μαθητές.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Αυγέρης και ο Σχολικός Σύμβουλος της 1ης Εκπ. Περ. Χαλκιδικής κ. Μπότσας και εκπρόσωπός της τοπικής Ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού κος Στέφανος Δεκάκης.

Ευχαριστούμε τον κ. Φάνη Κατεργιαννάκη και τον κ. Θωμά Μεταξά για την βιωματική προσέγγιση του θέματος και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) για την ευκαιρία που μας έδωσε να υλοποιήσουμε μια τέτοια δράση!

Ευχαριστούμε την Χαλκιδική Πολιτική» που κάλυψε την εκδήλωση και σας παρουσιάζουμε τα παρακάτω βίντεο που μίλησαν τόσο οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης κ.κ Κατεργιαννάκης Φάνης και Μεταξάς Θωμάς, όσο και ο διευθυντής του σχολείου, Βασίλης Μισαηλίδης και ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμερίσματος κ. Αυγέρης.


Η αφίσα της εκδήλωσης

 

Αναφορά της εκδήλωσης από τα ΜΜΕ:

Στα “Πέριξ” της TV100

Άρθρο από την “Χαλκιδική Πολιτική” 

Άρθρο από το “halkidikifocus.gr

Άρθρο από “halkidikinews.gr

 

 

print
Share