Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς: «Bιβλία στο σχολείο»

Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς: «Bιβλία στο σχολείο»
από

Αγαπητοί γονείς

Σύμφωνα με αριθμ. πρωτ. 217785/Δ1/18-12-2018 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο Δημοτικό Σχολείο για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα το μήνα» καθιερώνεται η παραμονή των διδακτικών βιβλίων των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο  Σαββατοκύριακο το μήνα  στο σχολείο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων – παιδιών και συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών/τριων. Η δράση δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές/ τριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτών των Σαββατοκύριακων. Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση δεν ανατίθενται εργασίες και δεν προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες για τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου, αποφάσισε να οργανώσει την δράση αυτή ως εξής :
Η Παραμονή των διδακτικών βιβλίων θα υλοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες, ημέρα Παρασκευή μέχρι το τέλος του σχολικού έτους όπως παρακάτω  :

Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος
1 1 5 3 7
15 15 12 17  

Ας εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτών των Σαββατοκύριακων οργανώνοντας δημιουργικές και ποιοτικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας , μια εκδρομή , μια βόλτα με ποδήλατα , παρακολούθηση μιας θεατρικής παράστασης ή ένα κινηματογραφικό έργο, να μαγειρέψετε μαζί , να διαβάσουν ένα «εξωσχολικό» βιβλίο , να συμμετέχουν σε μια εκδήλωση τοπικού συλλόγου και ότι άλλο εσείς νομίζετε ότι βοηθάει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών σας.

Από την Διεύθυνση του Σχολείου

print
Share