Ο σπόρος θέλει μεράκι και αγάπη να βλαστήσει!

Ο σπόρος θέλει μεράκι και αγάπη να βλαστήσει!
από

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα «Ο σπόρος θέλει μεράκι και αγάπη να βλαστήσει» για 9η συνεχόμενη χρονιά!

 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές έκαναν προβλάστηση  σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες βιολογικών φυτών διαφόρων ποικιλιών: ντομάτες (μαύρη, καρδία βοδιού, Αγίου Πέτρου, τσαμπί, και ACE 55) πιπεριές (γεμιστές) και μελιτζάνες (Λαγκαδά). Τα τοποθετήσαμε σε ζεστό χώρο και περιμέναμε να «ξυπνήσουν». Η προβλάστηση είχε επιτυχία και συνεχίσαμε το επόμενο βήμα.

Σήμερα Δευτέρα 24-02-2020 ήρθε η μέρα να τοποθετήσουμε τους σπόρους σε θήκες.

Στην αρχή ο Διευθυντής μίλησε στους μαθητές για την αξία του που έχει να   φτιάχνουμε μόνοι μας τα καλοκαιρινά φυτά μας.

Στην συνέχεια γέμισαν τις θήκες με τύρφη και με τα μικρά τους χεράκια αργά και με επιδεξιότητα επαγγελματιών φύτεψαν τους σπόρους των φυτών!  Κατόπιν τοποθετήσαμε τις θήκες στο θερμοκήπιο και τις ποτίσαμε.

Με τη βοήθεια της φύσης και με τη δική μας φροντίδα και αγάπη ελπίζουμε να φτιάξουμε τα προσδοκώμενα φυτά που έχουμε στόχο να τα διαθέσουμε στους κατοίκους του χωριού.

 Η προθυμία και η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή, αφού πλέον υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων. Ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για το μεράκι και διάθεση που δείχνουν για τις δράσεις μας!!

Συνεχίζουμε…

print
Share