Καλλιέργεια και Συγκομιδή λαχανικών 2016

Καλλιέργεια και Συγκομιδή λαχανικών 2016

Η Καλλιέργεια των λαχανικών

Μετά τη σπορά των φυτών του λαχανόκηπου μας ακολούθησαν τακτικά ποτίσματα, χωρίς υπερβολικές ποσότητες νερού διότι ίσως δημιουργηθούν συνθήκες για ανάπτυξη διάφορων ασθενειών. Η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος του κήπου, μας βοηθάει, διότι με αυτό τον τρόπο το πότισμα γίνεται σε σταθερά χρονικά διαστήματα αλλά και δεν βρέχονται τα στελέχη και τα φύλλα των φυτών.

Πολύ γρήγορα μαζί με τα λαχανικά άρχισαν να εμφανίζονται και διάφορα ζιζάνια. Έτσι, σε τακτά χρονικά διαστήματα η κάθε τάξη ανέλαβε να τα αφαιρεί σκαλίζοντας ελαφρά και προσεκτικά το χώμα γύρω από τα λαχανικά με ένα σκαλιστήρι ή ακόμα και με το χέρι.

Η Συγκομιδή των λαχανικών

Η ικανοποίηση ήταν πολύ μεγάλη, όταν είδαμε ότι τα φυτά μας ήταν έτοιμα προς κατανάλωση. Τα κόψαμε, τα καθαρίσαμε, τα πλύναμε και ήταν έτοιμα προς κατανάλωση!!!

Τα παιδιά  ενθουσιασμένα με το λαχανόκηπο χάρηκαν όλο τον κύκλο των φυτών. Σπέρνουν ένα φυτό και μετά βλέπουν όλη τη διαδικασία της παραγωγής και στο τέλος ήρθε η επιβράβευση.

Η ιδέα να χαρίσουμε τα λαχανικά μας, ενθουσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς και έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με την επόμενη σπορά.

Δείτε φωτογραφίες από τις παραπάνω εργασίες:

 

 

print
Share