Συμμετοχή στο διαγωνισμό « Ένα μήλο την ημέρα…»

Συμμετοχή στο διαγωνισμό « Ένα μήλο την ημέρα…»

Το Σχολείο πήρε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα: « Ένα μήλο την ημέρα…» Ο διαγωνισμός έχει  την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ14/1517/131501/Δ1 9.8.2016) όπως και την στήριξη και αρωγή του Υπουργείου Υγείας (Γ3δ/ΦΑΥ2Δ/ΓΠ 1.07.2016). Παράλληλα με νέο έγγραφο (Φ.14/1617/155756/Δ1 23.09.2016) χορηγείται και η Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στον Διαγωνισμό.

Παρακάτω ακολουθούν τα κείμενα των μαθητών μας για το πώς προσέγγισαν το θέμα.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

“Ένα μήλο μία μέρα … άλλαξε την ιστορία”

 Μετά την ανακοίνωση που μας έκανε η δασκάλα της τάξης μας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργανώνει  ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου λόγω της  συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυσή του, σκέφτηκα να πάρω μέρος και να φτιάξω μια μακέτα. Το θέμα του διαγωνισμού είναι το μήλο και η υγιεινή διατροφή. Το συζήτησα με την οικογένειά μου και σκεφτήκαμε να κάνω μια ιστορική αναπαράσταση της σημασίας του μήλου.

 Η αναπαράσταση που έκανα, απεικονίζει την ανακάλυψη της βαρύτητας από τον Άγγλο φυσικό, Ισάακ Νεύτωνα. Βέβαια, το κύριο μέρος της καταλαμβάνει μια μεγάλη μηλιά, καθώς το μήλο συμβάλλει στη σωστή διατροφή και υγεία μας.  Εμπλούτισα, επίσης, την μακέτα μου και με άλλες φιγούρες εκτός από τον Νεύτωνα, όπως παιδάκια και κούνιες.

 Η κατασκευή δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκα τρεις ημέρες για να την ολοκληρώσω! Τα υλικά που χρησιμοποίησα δεν ήταν πολλά. Συγκεκριμένα, ήταν τα εξής: ένα πλακάζ, ένα κλαδί δέντρου, πράσινη τσόχα, καφέ λαδομπογιά, πινέλα, πλαστελίνες, πηλός, βελόνες και μικρά ξυλάκια. Αρχικά, «έντυσα» το πλακάζ με την πράσινη τσόχα , στη συνέχεια βίδωσα το κλαδί στο πλακάζ και μετά άρχισα να το βάφω. Την επόμενη μέρα έφτιαξα τα μήλα, το παγκάκι, το καλαθάκι και την τραμπάλα, χρησιμοποιώντας τον πηλό και τα έψησα στον φούρνο. Τα ανθρωπάκια τα έφτιαξα την τρίτη μέρα. Για να στηριχτεί καλά το κεφάλι στο σώμα , χρησιμοποίησα βελόνες. Τέλος, τοποθέτησα κάθε φιγούρα στη θέση της και τα μήλα στο δέντρο. Επίσης, για την περίφραξη κόλλησα τα ξυλάκια μεταξύ τους και έπειτα τα κόλλησα στο πλακάζ.

Χαίρομαι που θα εκπροσωπήσω το σχολείο μου!

                                                                   Δωροθέα Γ., Στ ΄ τάξη


« Ένα μήλο την ημέρα…»

Την εργασία που έστειλα στο διαγωνισμό, την έφτιαξα με τη βοήθεια  των γονιών μου.  Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι ψεύτικα δεντράκια, τσόχα, πηλός και χαρτί.

Αποφάσισα να λάβω μέρος στο διαγωνισμό, γιατί μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το θέμα. Ήθελα να αποκτήσω μια εμπειρία σαν αυτή . Φυσικά, το κίνητρο έγινε ακόμη μεγαλύτερο,  όταν ανακοίνωσε η κυρία μας ότι ο διαγωνισμός έχει βραβείο και τη δυνατότητα, σε περίπτωση που κερδίσουμε, το χρηματικό ποσό να διατεθεί για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που θα γίνει στο σχολείο μας.

Ελπίζω και εύχομαι ένα από τα δύο έργα, το δικό μου ή της συμμαθήτριάς μου που έλαβε επίσης μέρος  στο διαγωνισμό, να κατακτήσει ένα από τα 3 βραβεία. Και οι δύο κάναμε μεγάλη προσπάθεια και θα είναι μεγάλη μας χαρά με τον τρόπο αυτό να βοηθήσουμε το σχολείο μας  στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει.”

                                                                   Δημήτρης Π. , Στ΄ τάξη

print
Share