Καλλιεργούμε… συναισθήματα

Καλλιεργούμε... συναισθήματα

Η δημιουργία, η χαρά, η γνώση, η συμμετοχή, η παρατήρηση, η κίνηση και η επανάληψη γέμισαν με θετικά συναισθήματα όλους μας.

Η σημερινή ανάρτηση είναι των μαθητών μας.

 Η  φύτευση των μαρουλιών με τα μάτια των παιδιών.

«Σήμερα στις 22 Νοεμβρίου ημέρα Τρίτη αποφασίσαμε να φυτέψουμε τα μαρούλια στα θερμοκήπια μας. Οι τάξεις που συμμετείχαν στο φύτεμα ήταν η Τετάρτη, η Πέμπτη και η Έκτη. Αυτή ήταν η πρώτη δράση του Σχολικού Συνεταιρισμού.

Παρόντες ο κ. Πρόεδρος, η κ. Όλγα και ο Διευθυντής.

Πρώτα βγήκαν τέσσερα παιδιά που ήταν ο Στέλιος, ο Γιώργος Γκ., η Μαρία Τσ. Και ο Βασίλης Ζ. αυτά τα παιδιά πήραν από οχτώ άτομα. Η δυο ομάδες πήγαν στο πρώτο θερμοκήπιο και οι άλλες δυο στο δεύτερο θερμοκήπιο. Στην συνέχεια μοιράσαμε τα μαρούλια. Τα σγουρά στο ένα θερμοκήπιο και τα ίσια στο άλλο θερμοκήπιο.

Το ξεκίνημα το έκανε ο κ. Πρόεδρος με τα δύο πρώτα μαρούλια. Στην συνέχεια σκάψαμε μικρές βαθιές τρύπες και τοποθετούσαμε ένα-ένα μαρούλι.

Μόλις τελειώσαμε το φύτεμα ανοίξαμε το νερό και παρακολουθούσαμε πως ποτίζονταν τα μαρούλια.

Τα συναισθήματά μου είναι χαρούμενα γιατί μάθαμε να φυτεύουμε μόνοι μας μαρούλια.»

Μαρία Κεχ. μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης

«Σήμερα βγήκαμε έξω στον κήπο για να βάλουμε τα μαρούλια, ήταν τα σγουρά και τα ίσια.

Χωριστήκαμε σε πέντε ομάδες, εγώ με κάποιους άλλους ήμασταν στο θερμοκήπιο που δεν είχε νάιλον, ενώ κάποιοι ήταν σε εκείνο που είχε. Σ’ αυτό το θερμοκήπιο που ήμουν και εγώ υπήρχαν επτά λάστιχα για να ποτίζονται τα μαρούλια. Βάλαμε πιο πολλά ίσια και σε μια σειρά βάλαμε και σγουρά. Μετά βάλαμε να ποτιστούν.

Επειδή κάναμε τρύπες για τα μαρούλια, τα χέρια φυσικά είχαν γίνει με χώμα και όλοι πήγαμε να πλυθούμε.»

Κυριακή  Σ. Μαθήτρια Ε’ τάξης

«Σήμερα το πρωί πήγαμε στο θερμοκήπιο και σπείραμε σγουρά και ίσια μαρούλια.

Φτιάξαμε ένα θερμοκήπιο ακόμη. Χωριστήκαμε σε τέσσερεις ομάδες οι δυο ομάδες πήγαν σε ένα θερμοκήπιο. Το ένα θερμοκήπιο ήταν φτιαγμένο, το άλλο αφού σπείραμε βάλαμε μετά το νάιλον. Αφού όλα ήταν έτοιμα βάλαμε να ποτίζεται και περίπου σε κανένα μισάωρο το σβήσαμε.

Και τώρα πρέπει ανά δύο μέρες να πηγαίνουμε να βλέπουμε τα μαρούλια και να τα ποτίζουμε.»

Βασίλης Ζ. μαθητής Ε’ τάξης

 

«Σήμερα 22 Νοεμβρίου 2017 πήρε ο κ. Διευθυντής της τάξεις Τετάρτη, Πέμπτη και Έκτη μαζί και ο Πρόεδρος του χωριού μας και πήγαμε να φυτέψουμε τα θερμοκήπια μας.

Μας μίλησαν πώς να φυτεύουμε τα φυτά μας. Ο κ. Διευθυντής μας έκανε ερωτήσεις.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και με την βοήθεια του κ. Προέδρου μας έδειξαν που και πώς να βάλουμε τα φυτά μας. Μας είπαν πως εκεί που ήταν λίγο βρεγμένο το χώμα να κάνουμε τρυπούλες με το χέρι και να βάζουμε τα φυτά μας. Μετά τα βάλαμε να ποτιστούν.»

Νικολέτα Κ.μαθήτρια Δ’ τάξης.

«Σήμερα στις 23/11/17 την 3η ώρα φώναξε τις τρεις  μεγάλες τάξεις συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του θερμοκηπίου. Εκεί ενημερωθήκαμε από τον διευθυντή του σχολείου για τις χορηγίες που έχουν πραγματοποιηθεί για τις καλλιέργειες μας, από κατοίκους της κοινότητας μας. Έπειτα, ενημερωθήκαμε για την καλλιέργεια μαρουλιών, ίσιων και σγουρών στα θερμοκήπια μας. Πραγματοποιήθηκε η φύτευση μαρουλιών από τον πρόεδρο του χωριού, τον κ. Νίκο Αυγέρη και των μαθητών….»

Στέλιος Α. μαθητής ΣΤ’ τάξης

print
Share