Σχολικός Συνεταιρισμός Παζάρι λαχανικών 2018

Σχολικός Συνεταιρισμός Παζάρι λαχανικών 2018
από

Μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16-01-18, στην αυλή του Σχολείου μας: το παζάρι με βιολογικά προϊόντα του Λαχανόκηπού μας, με τη συμμετοχή του Ειδικού Σχολείου Προποντίδας.

Τη διοργάνωση και υλοποίηση την είχε αναλάβει ο Σχολικός Συνεταιρισμός του Σχολείου μας. Ένα βήμα ακόμα για τους μαθητές μας, πέρα από τη βιωματική προσέγγιση της καλλιέργειας και της ανάπτυξης των φυτών: προχωρήσαμε και στην ανάδειξη της επιχειρηματικότητάς τους με τη διάθεση των προϊόντων του λαχανόκηπού μας.

Η αρχή έγινε το πρωί παρουσία των μαθητών. Μιλήσαμε για την ανάπτυξη των φυτών, τα βγάλαμε, τα καθαρίσαμε και τα τοποθετήσαμε στον πάγκο. Έτοιμα προς διάθεση.

 

Στις σύντομες ομιλίες τους: ο Διευθυντής του Σχολείου, ο κ. Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Προποντίδας και η Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Προποντίδας  μεταξύ των άλλων τόνισαν την αξία των βιωματικών δράσεων και του ¨ανοίγματος¨ του Σχολείου στην κοινωνία, την αξία των προϊόντων αυτών που είναι ανεκτίμητη, διότι δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες και να μάθουν να συνεργάζονται, αλλά ταυτόχρονα και να αποκτούν γνώσεις για τις φυσικές επιστήμες και το φυτικό πλούτο της πατρίδας μας. Επίσης τονίστηκε η συνύπαρξη των μαθητών των δύο σχολείων στη δράση από την οποία μόνο θετικά στοιχεία προέκυψαν.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Συνεταιρισμού ανέλαβαν να διαθέσουν τα λαχανικά που σε λίγο χρόνο ξεπούλησαν. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Παπανικολάου, το Σύμβουλο της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής κ. Μπότσα, τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας κ. Αυγέρη, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Καλπακίδου, τον Δ/ντη κ. Κασκανιώτη και την Προισταμένη κ. Εμμανουηλίδου του Ειδικού Σχολείου Προποντίδας, το Σ.Γ.Κ., τους φορείς και τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού και ΟΛΟΥΣ  τους μαθητές για την άψογη συνεργασία ώστε να υλοποιηθεί αυτή η μοναδική εκδήλωση .

Τέλος, όλοι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το νέο παζάρι που θα γίνει σύντομα μιας και η παραγωγή των θερμοκηπίων μάς περιμένει.
Δείτε το βίντεο

print
Share