Mια εικόνα χίλιες λέξεις …  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σχολικού Συνεταιρισμού

Mια εικόνα χίλιες λέξεις ...  Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σχολικού Συνεταιρισμού
από

Δεν θα μπορούσαμε να μη σχολιάσουμε τη σοβαρότητα, την αποδοχή του ρόλου τους και την υπεύθυνη συνεισφορά στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων των μελών  όχι μόνο του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αλλά και των υπόλοιπων μαθητών που συμμετέχουν σε εθελοντικές ομάδες για τη διεκπεραίωση των εργασιών που τους ανατίθενται.

Για την ιστορία, η φωτογραφία είναι από το Δ.Σ. του Σχολικού Συνεταιρισμού του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου «Το Περιβόλι» με θέμα: «Απολογισμός οικονομικού έτους 2017». Παρατηρήστε  την προσοχή με την οποία παρακολουθούν τον ομιλητή!

Πιστεύουμε ότι οι σκοποί του Συνεταιρισμού επιτυγχάνονται σιγά σιγά και είμαστε ακόμη στην αρχή …

“Άρθρο 2ο

Σκοποί-Δραστηριότητες

Σκοποί του Συνεταιρισμού είναι:

  1. Να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών σχετικά με τις αρχές της αλληλοβοήθειας, της συνεργασίας και της κοινωνικής ευθύνης, στην ανάπτυξη της ανεξάρτητης σκέψης και δημοκρατικής συνείδησης, καθώς και τη γνώση συλλογικών μορφών οικονομικής δραστηριότητας.
  2. Να εθιστούν οι μαθητές στο πνεύμα της αυτοδιαχείρισης με την οικονομική τους δραστηριότητα, της κοινωνικοποιημένης σχολικής ζωής με τις ποικίλες δραστηριότητες που αναλαμβάνουν, οι οποίες επεκτείνονται στην έρευνα, στις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, στον καλλωπισμό του σχολείου και του περιβάλλοντα χώρου, στις εκδρομές, στις βιβλιοθήκες, σε κοινωφελή έργα και γενικότερα στην ανάπτυξη πρωτοβουλίας και στον εθισμό στη συνεργασία και στη συλλογικότητα.”

Καλή συνέχεια να έχουμε …

print
Share