Συμμετοχή του Σχολείου μας σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Συμμετοχή του Σχολείου μας σε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
από

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σχολείο μας συνδιοργάνωσε με την  Κοινότητα Ολύνθου  δράσεις για να γιορτάσει και συγχρόνως να διαδώσει το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία έχει θεσμοθετηθεί στις 5 Ιουνίου.

Πρόκειται για στοχευμένη πρωτοβουλία που σκοπό είχε το καθαρισμό του γηπέδου 5Χ5 με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών του Προέδρου και εθελοντών. Στόχο είχε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές  για την ανάγκη της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλουν στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Η δράση:

Απίστευτη εικόνα αντικρίσαμε όλοι πηγαίνοντας στο γήπεδο 5Χ5 που είναι δίπλα στο Σχολείο μας. Ενώ υπάρχουν κάδοι σκουπιδιών αυτοί που κάνουν χρήση του γηπέδου σηκώνουν τις σκάρες απορροής υδάτων και ρίχνουν μέσα κυρίως μπουκάλια νερού αλλά και διάφορα άλλα σκουπίδια.

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης σήκωσαν όλες τις σκάρες οι εκπαιδευτικοί καθάρισαν το κανάλι και οι μαθητές μάζευαν τα σκουπίδια!!

«Η ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε και να υιοθετήσουμε ένα νέο τρόπο ζωής, σκέψης αλλά και νοοτροπίας, μας υπενθυμίζει το χρέος αλλά και το καθήκον που έχουμε. Το μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στο οποίο θέλουμε να ζούμε, ας γίνει οδηγός στην καθημερινότητά μας, γιατί η προστασία του περιβάλλοντος μας αφορά και μας ενώνει όλους» τόνισε στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Διευθυντής του Σχολείου.

  «Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν την πραγματοποίηση των περιβαλλοντικών δράσεων, με τις οποίες οι Κοινότητά  μας συμμετέχει στον παγκόσμιο εορτασμό, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη κινητοποίησης όλων στη μεγάλη προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολύνθου

Ευχόμαστε του χρόνου να μην υπάρχει τίποτα για καθάρισμα στο συγκεκριμένο χώρο!!!

print
Share