ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

 Προς: ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων,  ο Δ/ντής και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου εκφράζουν  τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «ΣΤΑΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΧΟΣ» για τη σημαντική δωρεά στο σχολείο μας ώστε να κατασκευαστεί το πρώτο μίνι Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ελλάδα.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας δεν εξαιρεί ούτε τα δημόσια σχολεία της, τα οποία λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες. Για το λόγο αυτό η υλοποίηση του οράματός μας για ένα «αλλιώτικο Πάρκο» θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς τη δική σας οικονομική στήριξη. Ο σκοπός του Πάρκου είναι η βιωματική εκπαίδευση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση, την απόκτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.
Το Πάρκο μέσω Ανοικτής Πρόσβασης απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους και έχει τη φιλοδοξία να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής.

Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη αγωγή. Ο νέος που έχει διαμορφώσει κυκλοφοριακή κουλτούρα από το σχολείο και έχει αποκτήσει δεξιότητες συμπεριφοράς, οραματίζεται μια άλλη κοινωνία, όπου η Οδική Ασφάλεια θα είναι αυτονόητη. Θα είναι ο νέος που θα θεωρεί την απόκτηση άδειας οδήγησης ως φυσικό επακόλουθο μιας μακροχρόνιας εκπαιδευτικής διαδικασίας. Επιπλέον  τα παιδιά επηρεάζουν θετικά τους γονείς οδηγούς και μπορούν να τους κάνουν να οδηγούν ασφαλέστερα. Χάρη  στη δική σας Δωρεά  μπορούν να μορφώνονται σε ένα κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο θα αποτελέσει πεδίο βιωματικής μάθησης για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Οι ενέργειές σας  αποτελούν πρότυπο και θεωρούμε ότι θα πρέπει, ιδιαίτερα στις μέρες μας, να αναδεικνύονται, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους το μέλλον της χώρας μας, ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!!! Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα ιδρύματα αυτής της χώρας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα αναδείξουμε αυτή τη χειρονομία σας με την ανάρτηση της παρούσας επιστολής στην ιστοσελίδα του Σχολείου, θα σταλεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες της σχολικής μας μονάδας.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και προσβλέπουμε στην εθελοντική σας αρωγή και στο μέλλον.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του

Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου

print
Share