Ημέρα γιορτής για το Σχολείο μας!

Ημέρα γιορτής για το Σχολείο μας!
από

Ημέρα γιορτής του Άγιου Αθανάσιου του Μέγα. Εξέχουσα μορφή της Χριστιανικής Εκκλησίας, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού. Γι’ αυτό τον λόγο ονομάσθηκε από την εκκλησία Μέγας. Η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Ιανουαρίου από την Εκκλησία μας. 

Ημέρα γιορτής για το Σχολείο μας, είναι ο Άγιος του Σχολείου μας που έκανε το θαύμα του και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Συγκεκριμένα, στις 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 08:05 π.μ.  την ώρα της πρωινής προσέλευσης των μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω του δυνατού αέρα έπεσε το μεγάλο πεύκο του Σχολείου μας.  Ευτυχώς ο εκπαιδευτικός υπηρεσίας είχε φροντίσει και είχε βάλει τα παιδιά -όσα είχαν έρθει μέχρι εκείνη την στιγμή- μέσα στο κτίριο. Την ώρα της πτώσης ένας μαθητής και μία εκπαιδευτικός βρισκόταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που έπεσε!  Ακολούθησαν στιγμές που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ. Ο χρόνος μέχρι να επιβεβαιώσουμε ότι κανείς δεν είχε πάθει τίποτα , μας φάνηκε αιώνας. Η ψυχραιμία των εκπαιδευτικών κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, φροντίζοντας να καθησυχάσουν μαθητές και γονείς και διαπιστώνοντας ότι είναι ΟΛΟΙ είναι καλά μας γέμισε ικανοποίηση και χαρά. Στην συνέχεια αυτό που κάναμε ήταν να πάμε στην εκκλησία και να ανάψουμε ένα κερί στον Άγιο που μας προστάτευσε.

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και το Σχολείο βρήκε τους ρυθμού του. Τα υλικά φτιάχνονται …

Στην θέση του πεύκου με πρωτοβουλία του πάτερ-Αγαθάγγελου στήθηκε εκκλησάκι προς τιμή του Αγίου Αθανασίου και αποφασίσαμε κάθε χρόνο την ημέρα αυτή να γίνεται αρτοκλασία για να τιμήσουμε την σημαντική αυτή στιγμή της ζωή μας και να λαμβάνουμε την ευλογία της Εκκλησίας.

Έτσι σήμερα 18-01-19 μετά τον εκκλησιασμό των μαθητών μας έγινε η αρτοκλασία στο χώρο του Σχολείου. Ευχόμαστε να έχουμε την ευλογία του Αγίου Αθανασίου και να μας προστατεύει από κάθε κακό.

Ευχαριστούμε τον πάτερ- Αγαθάγγελο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αυγέρη και ΟΛΟΥΣ όσοι ήταν δίπλα μας και μας βοήθησαν στις δύσκολες αυτές στιγμές που περάσαμε.

Ευχαριστούμε επίσης τον Σ.Γ.Κ. που φρόντισε να είναι όλα όπως έπρεπε, την κύρια που πρόσφερε του άρτους,  τον κ. Κώστα, τον κ. Δημήτρη και τον κ. Χρήστο για τα κεράσματα που πρόσφεραν στα παιδιά.

Χρόνια πολλά με υγεία!!!!

print
Share