«Μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι, μπορούν να ξαναφτιάξουν την Ελλάδα»

από
Όπως είπε κάποτε ο Οδυσσέας Ελύτης: «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις».
Οι συμβολισμοί των λέξεων πολλαπλοί , με τη γη, τους καρπούς και τη θάλασσα, την εργατικότητα, την παραγωγικότητα και ανάπτυξη, αλλά και την περιπέτεια, την περιέργεια και ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει διαφορετικά.
Εμείς κάναμε την δική μας προσέγγιση.

Στην αρχή ήταν δυο ελιές.
Στη συνέχεια ξεράθηκαν, εμείς συνεχίσαμε να την φροντίζουμε με αγάπη, μετα από καιρό οι κορμοί τους «πέταξαν» νέα βλαστάρια.
Μια νότα ζωής, ελπίδας και άνοιξης στον χειμώνα που διανύουμε…

Με τους μαθητές αφαιρέσαμε τους παλιούς ξεραμένους κορμούς και περιποιηθήκαμε τους νέους.
Συζητήσαμε για την αξία της ελιάς για τον τόπο μας μιας και είναι το κυρίαρχο δέντρο της περιοχής και πηγή εισοδήματος για όλες σχεδόν τις οικογένειες του χωριού.
Τα παιδιά κατέθεσαν τις εμπειρίες τους για τα στάδια καλλιέργειας και συλλογής της ελιάς που πραγματικά ήταν πολλές.

Τέλος βάλαμε πλέγμα για να προφυλάξουμε τους τρυφερούς βλαστούς και οι μαθητές της Δ’ τάξης υιοθέτησαν τα νέα δέντρα και ανέλαβαν την φροντίδα τους.
Η εμπειρία, όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες μαθητές ήταν καταπληκτική!!
Recommended Posts

Απολογισμός 2020 με εικόνες!!
30 Δεκεμβρίου 2020

Το φύλλο του covid-19
14 Απριλίου 2020

Οδηγός για την χρήση της πλατφόρμας Webex
4 Απριλίου 2020
Sorry, there was a problem.
Twitter returned the following error message:
Could not authenticate you.