Ανάλυση εδάφους, φύτεμα ελιών μνημονίου…

από
Μνημονίου συνέχεια. …

Σήμερα οι μαθητές καθάρισαν τα «λαίμαργα» από τα δέντρα.
Στην συνέχεια ομάδα των βιοκαλλιεργητών Ολύνθου επισκέφτηκε το Σχολείο και με τις υποδείξεις τους οι μαθητές έσκαψαν και πήραν χώμα για να κάνουμε ανάλυση εδάφους.

Ο κ. Ευαγγελινός Δημήτρης μίλησε στα παιδιά για την εργασία που θα κάναμε και είναι η πρώτη που πρέπει να γίνει ώστε να διαπιστώσουμε τα βασικά στοιχεία του εδάφους ώστε να προχωρήσουμε στις επόμενες κινήσεις. Δηλαδή να εξετάσουμε αν οι ελιές μας έχουν τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται.
Πρώτα κάναμε ένα «Ζ» με τους μαθητές μας ανάμεσα από τα δέντρα και περίπου στην κόμη των δέντρων σκάψαμε σε βάθος 30 εκατοστών και πήραμε χώμα από 5 σημεία. Το τοποθετήσαμε σε σακούλα για να το πάμε στο εργαστήριο να το ελέγξουμε.
Στην συνέχεια φυτέψαμε τις ελιές του μνημονίου συνεργασίας με την ευχή να ριζώσουν και τα δυο!!


Ακολούθησε η επίσκεψη στο εργαστήριο.
Ο κ. Ιωσηφίδης Ιωσήφ μας περίμενε και με το επικοινωνιακό του χαρακτήρα κέρδισε τα παιδιά που συμμετείχαν ενεργά σε όλη την διαδικασία της ανάλυσης του εδάφους. Στο τέλος της διαδικασίας η ανάλυση έδειξε ότι τα δέντρα μας είναι «πεινασμένα» και θα χρειαστεί να τα ταΐσουμε.

Η βιωματική προσέγγιση του θέματος ενθουσίασε τους μαθητές που πρώτη τους φορά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την θρέψη των ελιών.
Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα για να επιλέξουμε το «φαγητό» που θα δώσουμε ….
Βιοκαλλιεργητές Ολύνθου, σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τα τόσο ενδιαφέροντα που μας μαθαίνετε!!!
Recommended Posts

Τυποποίηση-Ετικέτα!!
10 Φεβρουαρίου 2021

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με στολίδια… γεμάτες φιάλες ελαιολάδου από τους μικρούς μαθητές
19 Δεκεμβρίου 2020

Φτιάχνουμε Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με τον παραδοσιακό τρόπο!
9 Οκτωβρίου 2020
Sorry, there was a problem.
Twitter returned the following error message:
Could not authenticate you.