Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή: “Kids Save Lives”

Μια δράση αφιερωμένη στη ζωή: "Kids Save Lives"

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου εκπαιδεύονται στο Πρόγραμμα “Kids Save Lives”

Οι μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης ένωσαν τις φωνές τους και απάντησαν έμπρακτα στο ερώτημα αν τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν στις Πρώτες Βοήθειες και να σώζουν ζωές με ένα δυνατό «Ναι».

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μαθητών Σχολικής Ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοαναπνευστική Αζωογόνηση, “Kids Save Lives” φιλοξενήθηκε τη Τετάρτη Ιουνίου 2019 από το Σχολείο μας.

Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος που πραγματοποιείται υπό την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περισσότεροι από 35 μαθητές μας, γονείς και κάτοικοι του χωριού εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση  από την εξειδικευμένη  ομάδα του Προγράμματος της Χαλκιδικής.

Οι μαθητές του Σχολείου μας βίωσαν μια εκπαιδευτική διαδικασία άμεση, διαδραστική, ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη για τη ζωή και για τον συνάνθρωπο, συμμετέχοντας σε ένα πολύ σπουδαίο μάθημα, επένδυση για ολόκληρη τη ζωή τους. Από τη θέση του θεατή, βρέθηκαν στη σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Ολύνθου  στον ρόλο του διασώστη, παρέχοντας Πρώτες Βοήθειες στα προπλάσματα που είχαν προσκομίσει οι εθελοντές του Προγράμματος.

Οι εντυπώσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και ενηλίκων που παραβρέθηκαν στο βιωματικό σεμινάριο ήταν άριστες και σίγουρα θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του Προγράμματος!!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές του Προγράμματος, τον Αναστάσιο , την Ιωάννα, την Ελευθερία και την Βασιλική και τους ευχόμαστε να είναι γεροί και να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που με τόση αγάπη μας παρουσίασαν!!

Ο μεγάλος στόχος όλων των φορέων του χωριού είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ενηλίκων που θα θελήσουν να εκπαιδευτούν σε Σεμινάριο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή [BLS, ERC] που θα υλοποιηθεί αργότερα. Βασική προϋπόθεση για την αγορά Απινιδωτή για τους κατοίκους του χωριού και να προσθέσουμε τον τόπο μας στον παρακάτω χάρτη που δείχνει τους Απινιδωτές της Χαλκιδικής.

Περισσότερα για τον ανθρωπιστικό οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές στο site https://www.kidssavelives.gr/

print
Share