Καλλιεργούμε την τροφή μας!!

Καλλιεργούμε την τροφή μας!!

Η δημιουργία, η χαρά, η γνώση, η συμμετοχή, η παρατήρηση, η κίνηση και η επανάληψη γέμισαν με θετικά συναισθήματα όλους μας! Και όλα αυτά που αλλού; στον λαχανόκηπό μας!

Την  Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019, φυτέψαμε τα χειμερινά λαχανικά συνεχίζοντας για 9η χρονιά να καλλιεργούμε τον λαχανόκηπο μας που φέτος είναι ενταγμένος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα NEMESIS.
Οι μαθητές πήραν θέσεις μπροστά στα παρτέρια τους (η κάθε τάξη έχει το δικό της παρτέρι) και ο Διευθυντής τους μίλησε για την αξία της καλλιέργειας της γης και ιδιαίτερα των λαχανικών. Αναφέρθηκε αναλυτικά το πόσο σημαντικό είναι να παράγουμε τις τροφέςhttp://olynthos-school.gr/wp-content/uploads/2019/10/fitema_thermokipio_2019_site.jpg που καταναλώνουμε και τη σημασία που έχει αυτό στην διατροφή μας και την υγεία μας. Οι μαθητές έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες χρονιές για την καλλιέργεια του λαχανόκηπου δεν χρειάστηκαν αναλυτική παρουσίαση του τρόπου σποράς.

Μαρούλια σγουρά, ίσια, κόκκινα, ρόκα και κρεμμυδάκια ήταν για φέτος τα φυτά μας. Γαντάκια και έτοιμοι για φύτεμα ….

Το πρώτο μαρούλι το φύτεψε ο Πρόεδρος του χωριού και συνέχισαν οι μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων τους να φυτεύουν τα φυτά τους στο δικό τους παρτέρι.

Στην συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ανέλαβαν να φυτέψουν τα μαρούλια στο θερμοκήπιο μας.

Ένας λαχανόκηπος για να είναι παραγωγικός χρειάζεται ήλιο, νερό, φροντίδα και αγάπη!!!

Με τη βοήθεια της φύσης και με τη δική μας αμέριστη φροντίδα και αγάπη ελπίζουμε να χαρούμε σύντομα τους καρπούς των κόπων μας.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τον κ. Αυγέρη για την συμμετοχή τους και την έμπρακτη υποστήριξη ώστε να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτή μας η δράση!!

print
Share