Αγάπη για την καλλιέργεια της τροφή μας!

Αγάπη για την καλλιέργεια της τροφή μας!
από

Η ιδέα του ρεπορτάζ μιας δράσης μας, άρεσε στους μαθητές και ζήτησαν νέο θέμα για να γράψουν το δεύτερο κείμενό τους!! Στα πλαίσια του προγράμματος NEMESIS σκεφτήκαμε να επισκεφτούμε τον λαχανόκηπό μας με σκοπό την παρατήρηση της ανάπτυξης των φυτών μας και να  τα καθαρίσουμε από τα αγριόχορτα.

Με τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια πήγαμε στα παρτέρια του λαχανόκηπου και παρακάτω περιγράφουν οι μικροί δημοσιογράφοι την δράση μας. Αξίζει να τα διαβάσετε και πραγματικά θα ανακαλύψετε μικρούς θησαυρούς!!

Εμπλεκόμενες γνωστικές περιοχές: Γλώσσα, μαθηματικά, Φυσική, πληροφορική και κυρίως αγάπη για την καλλιέργεια της τροφή μας.

Τα κείμενά τους δημοσιεύονται χωρίς καμία διόρθωση και έχουν μεγαλύτερη αξία γιατί πληκτρολογήθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές!!

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Αναστασία Α.

«Φυσική
Σήμερα 7 Νοεμβρίου 2019 στην  φυσική ο κύριος διευθυντής  μας πήγε έξω στον μαρουλόκηπο που έχουν φυτέψει όλες η τάξης. Ο κύριος διευθυντής το πρώτο πράγμα που μας είπε να κάνουμε ήταν να βγάλουμε γύρω γύρω από τα μαρούλια τα ζιζάνια ή αλλιώς τα χόρτα, αρχίσαμε από το δικό μας παρτέρι. Πήγαμε στης Δ΄ τάξης και σε όλες της τάξης επίσης. Μόλις βγάλαμε τα ζιζάνια  βγάλαμε τα γάντια μας μετρήσαμε το ύψος τους τα φύλα τους και μπήκα μέσα στην τάξη.»

 

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Δημήτρη Τ.

«7.11.2019

Φυσική
Σήμερα στο μάθημα της Φυσικής πήγαμε πίσω από το σχολείο μας στο θερμοκήπιο. Στο θερμοκήπιο είχαμε ξαναπάει την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου για να φυτέψουμε τα μαρούλια μας. Αλλά σήμερα πήγαμε για άλλο λόγο πήγαμε να περιποιηθούμε τα μαρούλια με τα γάντια μας καθαρίσαμε τις  αγριάδες και να οργώσουμε λίγο το χώμα. Αφού βγάλαμε τις αγριάδες μετρήσαμε και το ύψος από τα μαρούλια και πόσα φύλλα είχαν. Εμένα είχε ύψος 8 εκατοστά και είχε 9 φύλλα. Μετά πετάξαμε τα γάντια μας στο καλαθάκι.

Θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω και αυτό που μου άρεσε ήταν που μετρήσαμε τα φύλλα και το ύψος από τα μαρούλια.

Με εκτίμηση ο δημοσιογράφος»

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Ευτυχία Δ.

«Το παρτέρι του σχολείου μας
Όλο αυτό ξεκίνησε 18 Οκτωβρίου καθώς εμείς τα παιδιά και οι δάσκαλοι πήγαμε στα παρτέρια μας και φυτέψαμε πολλά φυτά.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου πήγαμε να δούμε πόσο μεγάλωσαν. Με το που φτάσαμε στο παρτέρι είδαμε πως μεγάλωσαν, βγήκαν και άλλα χορταράκια. Όλοι μαζί βγάλαμε όσα πιο πολλά χόρτα μπορούσαμε. Καθώς βγάλαμε τα χόρτα μετρήσαμε τα φύλα και το ύψος των μαρουλιών. Το δικό μου μαρούλι είχε 21 φύλα και το ύψος ου ήταν 10 εκατοστά. Αυτό που κάναμε με εντυπωσίασε πολύ και θα ήθελα να το ξανακάνουμε.»

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Ελισάβετ Π.

«Φυσική
Σήμερα με τον κύριο Βασίλη βγήκαμε έξω στα παρτέρια στην πίσω αυλή. Τα παρτέρια βγάλαμε ζιζάνια και σκάψαμε το χώμα τους για να τα καθαρίσουμε.  Πήραμε όλη από ένα μαρούλι μετρήσαμε πόσα φύλα έχει και πόσο ύψος έχει. Το μαρούλι που είχα εγώ είχε 14 φύλα και ύψος 6 στο παρτέρι μας είδαμε ότι μεγάλωσαν αρκετά.  Τα είχαμε φυτέψει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 μου άρεσε πάρα πολύ και θα ήθελα να το ξανά κάνω σίγουρα.

 

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Καλλιόπη Κ.

«Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Φυσική
Σήμερα μαζί με τον διευθυντή μας πήγαμε στα παρτέρια μας .

Είχανε μεγαλώσει αρκετά από την τελευταία φορά που τα είχαμε φυτέψει δηλαδή την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.  Το δικό μου το φυτό είχε 8 φύλλα και ήταν 3 εκατοστά. Μετά πήραμε γάντια και αρχίσαμε να βγάζουμε τα χορταράκια από τα άλλα φυτά. Μου άρεσε πολύ αυτό μάθημα γιατί ήταν πολύ δημιουργικό και θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω.»

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Νικολέτα  Τ.

«Το θερμοκήπιο του σχολείο μας
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 βγήκαμε στην αυλή του σχολείο μας όπου βρίσκεται το θερμοκήπιο μας, για να φυτέψουμε διάφορα λαχανικά. Η δική μας τάξη φύτεψε σγουρό κόκκινο μαρούλι.

Σήμερα λοιπόν Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στο μάθημα της φυσικής βγήκαμε πάλι έξω στο θερμοκήπιο μας, παίρνοντας μαζί τα τετράδια μας και ένα μέτρο. Βάλαμε γάντια και αρχίσαμε να βγάλουμε τα χορταράκια από το παρτέρι της τάξης μας . Μετά μετρήσαμε τα φυλλαράκια και το ύψος τους. Αυτό που μέτρησα εγώ είχε 17 φύλλα και το ύψος του ήταν 4 εκατοστά , το σημείωσα στο τετράδιο μου όπως και οι υπόλοιποι συμμαθητές μου έκαναν το ίδιο.

Γυρίσαμε στη τάξη μας κι όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία για την επόμενη φορά που θα βγούμε για να μετρήσουμε πάλι και να δούμε το πόσο μεγάλωσαν και αν έχουν περισσότερα φύλλα.»

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Σεραφείμ Ε.

«Παρασκευή 8 Νοέμβριου 2019 

Φυσική
Το φυτό που μέτρησα ήταν τα φύλλα 15 και ύψος 9εκ.και τα φυτέψαμε Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.

Σήμερα πήγαμε πίσω στον κήπο και ξεβοτανίσαμε τα ζιζάνια, οργώσαμε το χώμα μετρήσαμε τα φύλλα και μετρήσαμε το ύψος. Μετά γυρίσαμε στην τάξη μιλούσαμε για την φύση και  ότι πρέπει να την αγαπάμε.»

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου: Φλώρα Π.

«Φυσική
Σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στο μάθημα της Φυσικής, πήγαμε στον κήπο του σχολείου, που βρίσκεται πίσω από αυτό.

Αρχικά φορέσαμε γάντια και καθαρίσαμε τα παρτέρια από τα άγρια χόρτα που βγήκαν.

 Στη συνέχεια ο κύριος Διευθυντής σκάλιζε το χώμα με την τσάπα κι εγώ μ’ ένα μικρό τσαπάκι για να ανανεώσουμε το χώμα.

Στο παρτέρι της τάξης μου, όλα τα παιδιά μαζί, μετρήσαμε τα φυτά μας και είδαμε πόσο ύψος είχαν και πόσα φύλλα το καθένα.

Στο τέλος πετάξαμε τα γάντια στην ανακύκλωση, γυρίσαμε στην τάξη και μιλήσαμε γι’ αυτή την εργασία.

Μου άρεσε πολύ το μάθημα στη φύση, κάτω από τον ουρανό και όχι μέσα στους τοίχους.»

print
Share