Χαρίζουμε Αγάπη!!

Χαρίζουμε Αγάπη!!
από

Μια μοναδική μέρα αλληλεγγύης και προσφοράς ζήσαμε σήμερα. Τα προϊόντα του λαχανόκηπού μας φέτος είχαν διαφορετική αποστολή! Τα χαρίσαμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Προποντίδας!

Η πράξη αυτή είναι συνέχεια της συνεργασίας μας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος NEMESIS.

«Η αξία των προϊόντων αυτών που βλέπετε είναι ανεκτίμητη! Διότι στους μαθητές μας δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουν πραξιακές δεξιότητες και να μάθουν να συνεργάζονται, αλλά ταυτόχρονα και να αποκτούν γνώσεις για τις φυσικές επιστήμες, το φυτικό πλούτο της πατρίδας μας…. Η αγάπη και η προσφορά είναι το νόημα αυτής της ημέρας, καθώς σήμερα εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας, προς όλους τους συμπολίτες μας που πλήττονται από την οικονομική και κοινωνική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και στερούνται ακόμη και τα απαραίτητα», τόνισε ο Δ/ντής στην ομιλία του.

Στην συνέχεια οι μαθητές με επαγγελματική εμπειρία και με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους κόψαμε, καθαρίσαμε, πλύναμε και τοποθετήσαμε τα βιολογικά προϊόντα μας  σε τελάρα έτοιμα για να τα διαθέσουμε.

Εκπρόσωπος του Δήμου και υπεύθυνη Κοινωνικού Παντοπωλείου η κ. Καλημέρη Μόνα παραβρέθηκε στην εκδήλωση. Μίλησε στους μαθητές  για την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς και αφού ευχαρίστησε τους μαθητές παρέλαβε τα «καλούδια» ώστε να μοιραστούν στους δικαιούχους κατά την διανομή των Χριστουγέννων.

Επίσης παρευρέθηκε και μίλησε στους μαθητές ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αυγέρης ο οποίος  έκανε ειδική μνεία για την αξία των ειδών του λαχανόκηπού μας και τη βιωματική μάθηση που προσφέρει το Σχολείο μας μέσα από τις δράσεις του.

Ακόμη μία φορά το Σχολείο μας αποδεικνύει έμπρακτα το βιωματικό του χαρακτήρα και το άνοιγμα  στη τοπική κοινωνία με τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές που καταβάλλονται από όλους. Νιώθουμε περήφανοι που είμαστε εκπαιδευτικοί αυτού του σχολείου και βάζουμε ο καθένας μας το λιθαράκι του για τις δράσεις του!

Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, σε όλους τους μαθητές, τον Πρόεδρο και τους εθελοντές που βοήθησαν στην συλλογή των προϊόντων του λαχανόκηπου και βοηθούν σε κάθε δράση μας. Επίσης ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Προποντίδας κ. Καρρά Μανώλη και την εκπρόσωπο του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Μόνα Καλημέρη για την άψογη συνεργασία και βοήθεια που μας παρείχαν.

print
Share