Τυποποιούμε τις ελιές που φτιάξαμε!!

Τυποποιούμε τις ελιές που φτιάξαμε!!

Ένα βήμα ακόμη: προσπαθήσαμε να κατανοήσουν βιωματικά οι μαθητές μας το στάδιο της τυποποίησης για το μοναδικό αυτό προϊόν του τόπου μας.
Την οικογενειακή μονάδα συγκέντρωσης και επεξεργασίας ελιάς Gaia-olives επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β’ και ΣΤ’ τάξης με σκοπό την τυποποίηση των πράσινων ελιών που φτιάξαμε στο Σχολείο.

Στην αρχή ο Διευθυντής μίλησε στους μαθητές για το αντικείμενο του εργοστασίου που είναι η συγκέντρωση, η επεξεργασία, η μεταποίηση και η συσκευασία διαφόρων ποικιλιών της ελιάς. Επίσης ανέφερε το σημαντικό ρόλο που παίζει η πράσινη ελιά για το χωριό και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής μιας και είναι η κύρια πηγή εσόδων για πολλές οικογένειες.

Στην συνέχεια μιας και τηρούνται οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής η κ. Ματούλα μοίρασε γάντια στους μαθητές και ανέλαβαν να γεμίσουν τα βάζα που είχαν στην διάθεσή τους.

Πρώτα γεμίσαμε τις τσακιστές μετά τις χαρακτές και τέλος τις ολόκληρες.

Κατόπιν, όπως εξήγησε ο κ. Λάκης, πρέπει να γεμίσουν τα βάζα με νέα άλμη σε συγκεκριμένους βαθμούς για να διατηρηθούν οι ελιές για μεγάλο διάστημα.

Γεμίσαμε με άλμη τα βάζα και τα κλείσαμε με τα καπάκια τους και τα τοποθετήσαμε για παστερίωση σε ειδικό μηχάνημα.

Όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί, ο Πρόεδρος , ο κ. Λάκης, η κ. Ματούλα και ο κ. Θανάσης φρόντισαν με απλά λόγια να εξηγήσουν και να βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν το στάδιο της τυποποίησης της πράσινης ελιάς και ταυτόχρονα να ζήσουν μια μοναδική βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία!!

Σας ευχαριστούμε πολύ! Να είστε πάντα καλά και επιτυχίες στις δουλειές σας!!

Το επόμενο βήμα έρχεται την άλλη εβδομάδα ….

print
Share