Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από γονείς

Εγγραφή μαθητών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο από γονείς

Αγαπητοί γονείς,

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.

Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά:

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά.

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε άμεσα και συλλέξαμε τα e–mail σας, για να ολοκληρώσουμε την όλη διαδικασία.

Τι κάνουμε…

Ως  γονείς και κηδεμόνες θα πρέπει να δημιουργήσετε για τα παιδιά σας ένα λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο  (https://www.sch.gr/)   → Εγγραφή μαθητών https://register.sch.gr/students/.

Δείτε το βίντεο με αναλυτικές οδηγίες:

Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα σας ζητηθεί ο Αριθμός Μητρώου Μαθητή. Θα τον βρείτε στον Έλεγχο Προόδου του Α΄ τριμήνου ή προηγούμενων ετών, ακριβώς επάνω από το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας.  Όσοι δεν τον έχετε επικοινωνήστε με το 2373091392 ή με τον δάσκαλο/α σας για να σας τον δώσει για τους μαθητές της Α’ πρέπει να ζητηθεί από το Σχολείο ή την δασκάλα τους.

Παρακαλούμε να διαθέσετε λίγο χρόνο παραπάνω και να έχετε υπομονή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, γιατί το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο αυτές τις μέρες είναι εξαιρετικά επιβαρυμένο.

Στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε!

Σας ευχόμαστε Υ Γ Ε Ι Α και καλή συνέχεια!!!

Με όλη μας την αγάπη,

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί

print
Share