Μοίρασμα φυτών την εποχή του  κορονοϊού ..

Μοίρασμα φυτών την εποχή του  κορονοϊού ..

Λόγω των δύσκολων συνθηκών και του περιορισμού της κίνησης λόγω κορονοϊού το μοίρασμα των φυτών θα γίνει ως εξής:

Τα φυτά έχουν τοποθετηθεί έξω από το θερμοκήπιο.

Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υπάρχουν σακούλες και αντισηπτικό δίπλα στα φυτά.

Οι μαθητές (μπορεί και μαζί με τον κηδεμόνα τους) να προσέρχονται από τις 9:00 ως τις 12:00 στο σχολείο. Θα πηγαίνουν πίσω στο θερμοκήπιο και θα παίρνουν μόνοι τους τα φυτά που αντιστοιχούν στον καθένα.

Οι σπόροι ήταν δική μας παραγωγής.

Για την ιστορία:

Στις 24 Φεβρουάριου οι μαθητές φύτεψαν τους σπόρους διάφορες ποικιλίες κηπευτικών και περιμέναμε να φυτρώσουν.

Δυστυχώς στις 10 Μαρτίου έκλεισαν τα σχολεία, η φύση συνέχισε να κάνει την δουλειά της, οι σπόροι φύτρωσαν, τα φυτά μεγάλωσαν και είναι έτοιμα για να πάρουν την θέση τους στους κήπους των μαθητών μας.

Έχουμε φυτά από τις παραδοσιακές  ποικιλίες ντομάτας:

  • ACE 55
  • Μπαντάλα ή Βραυρώνας
  • ΚΑΡΔΙΑ ΒΟΔΙΟΥ
  • ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ (CHERRY)

Χαρακτηριστικά των ποικιλιών

Ντομάτα Ace 55

από τις πιο κοινές ποικιλίες τομάτας. Κατάγεται από την Ιταλία αλλά τόσο το γεγονός ότι είναι πολύ διαδεδομένη εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, όσο και η πολύ καλή προσαρμοστικότητά της στις συνθήκες της χώρας μας, κατατάσσουν αυτή την ποικιλία τομάτας στις παραδοσιακές. Παράγει μεγάλους καρπούς (βάρος 220-250 gr) με λεπτή φλούδα και έντονο κόκκινο χρώμα. Είναι εύγεστη ποικιλία και κατάλληλη για σαλάτα, γεμιστά ακόμα και σάλτσες.

Μπατάλα

Τι έχει αυτή η ντομάτα από τη Βραυρώνα και είναι τόσο νόστιμη -Καμία σχέση με τις υπόλοιπες

Η ντομάτα μπατάλα Βραυρώνας θεωρείται, από τους γνώστες, η πιο νόστιμη ποικιλία. Κάνει μεγάλους και λεπτόφλουδους καρπούς, αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή και διαφορετική -από τις υπόλοιπες ποικιλίες- περιποίηση. Είναι μια παραδοσιακή ελληνική ποικιλία που παράγει ντομάτες μεγάλου μεγέθους και με ακανόνιστο σχήμα

Τομάτα καρδιά Βοδιού

Γεύση ασύγκριτη και κύριο χαρακτηριστικό την λεπτή φλούδα και τους λίγους σπόρους. Όψιμη, σε σχήμα καρδιάς, με καρπούς των 200 γρ, και ανάγκη τοποθέτησης στηρίγματος. Κατάλληλη για σαλάτα αλλά όχι για γέμισμα. Παλιά ποικιλία.

Ντοματίνια

Τα γνωστά μας cherry (μικρά και στρογγυλά), καθώς και τα moro (μικρά ντοματίνια σε σχήμα βελανιδιού) τα οποία είναι πολύ νόστιμα και γευστικά και έχουν συνεχή καρποφορία. Καλλιεργούνται τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα.

Καλή παραγωγή στους μπακτσέδες σας!!!

print
Share