Αργυρό  Βραβείο στη Καινοτομία στη Διδασκαλία

Αργυρό  Βραβείο στη Καινοτομία στη Διδασκαλία
από

Μια ακόμη διάκριση έρχεται να προστεθεί στην ήδη επιτυχημένη πορεία του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου. Η μεγαλύτερη  διάκριση για το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου είναι ότι κατάφερε να μπει στις καρδιές   γνωστών  και άγνωστων  φίλων που επιβραβεύουν με διάφορους τρόπους τις δράσεις του!!

Τα φετινά Education Leaders Awards συγκέντρωσαν εξαιρετικές υποψηφιότητες από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα και από κάθε περιοχή της χώρας μας με σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλές πρακτικές στην Εκπαίδευση. Στη φετινή πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μία από τις υποψηφιότητες που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν την κριτική επιτροπή και να βρεθούν στο βάθρο των νικητών ήταν και του σχολείου μας, το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου, που απέσπασε το Αργυρό  Βραβείο, στη «Α. Ενότητα: Εκπαίδευση» «Καινοτομία στη Διδασκαλία» καθώς ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα Δημόσια Σχολεία της Χώρας.

Ταυτόχρονα ο Δάσκαλος Βασίλης Μισαηλίδης, Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου,  βραβεύτηκε ως διακεκριμένος εκπαιδευτικός του 2020 στο πλαίσιο των Education Leaders Awards.

Οι  βραβεύσεις αυτές, πέρα από το Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, τιμούν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, τον Δήμο Πολυγύρου και κυρίως την  Όλυνθο!

Όλοι μας επιθυμούμε να είμαστε ένα σχολείο που διαρκώς αυτοβελτιώνεται και δεν επαναπαυόμαστε αλλά βελτιώνουμε διαρκώς τις ικανότητες και δεξιότητές μας με τη διαρκή επιμόρφωσή μας. Η δημιουργία ενός «ζωντανού» και «ανοιχτού» Σχολείου με κατεύθυνση την παιδαγωγική αξιοποίηση κάθε γωνιάς του, την εξωστρέφεια, την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα, τη στήριξη της διερευνητικής μάθησης και της κριτικής σκέψης που να συνδέεται με τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιεί συστηματικά το σχολείο μας είναι το όραμά μας . Στην κατεύθυνση αυτή έχει διαμορφωθεί τέτοια πολιτική σχετικά με τις υπηρεσίες του, ώστε να καθορίζονται οι στόχοι, οι προτεραιότητες και παράλληλα να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα στις υπηρεσίες του, το αναλυτικό και το ωρολόγιο πρόγραμμα και οι υλοποιούμενες δράσεις, που υποστηρίζονται θερμά από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δράσεις που υλοποιούνται:
Στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μικρογραφία που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με παιδαγωγικά κριτήρια  ακολουθείται η βιωματική μάθηση με στοχευμένες δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για αυτό. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη κυκλοφοριακή κουλτούρα.
Ο λαχανόκηπος και το θερμοκήπιο, όπου διαθέτουμε μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία. Ασχολούμαστε συστηματικά με δράσεις που αναπτύσσουν την εκτίμηση και τον σεβασμό για τη γη και το περιβάλλον. Σκοπός μας να την καλλιεργήσουμε και να θεμελιωθεί μια γενικότερη οικολογική στάση ζωής στους μαθητές μας και κατ’ επέκταση στους γονείς τους. Ασχολούμαστε βιωματικά με την καλλιέργεια φυτών στο λαχανόκηπο και το θερμοκήπιο του Σχολείου μας και τέλος τα διαθέτουμε προς καλλιέργεια στους μαθητές μας και κατανάλωση σε ιδρύματα και φορείς.

Επίσης προσπαθούμε  να ενισχύσουμε  το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης των μαθητών ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου βασισμένου στον αλτρουισμό και τις ανθρωπιστικές αξίες.

 

Με συνέπεια συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ενθουσιασμό και διάθεση ώστε να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να εντάσσονται με ενεργητικό και βιωματικό τρόπο στη σχολική κοινότητά μας και να υπηρετούν τους στόχους που τίθενται, να αγωνίζονται  για την προσωπική τους ανάπτυξη και την ανίχνευση των ικανοτήτων τους αναδεικνύοντας αρχές και αξίες που θα πρέπει να τους συνοδεύουν στη ζωή τους.

Επιτρέψτε μας για την ιστορία να αναφέρουμε και άλλες  τιμητικές διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές που λάβαμε για το σχολικό έτος 2019-20:

Έπαινος και ευχαριστήρια επιστολή από «Το Χαμόγελο του παιδιού» για την προσφορά του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Βουλευτή Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολο για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής:

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Προποντίδας  κ. Καρρά Μανώλη για την προσφορά αγαθών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου:

Συγχαρητήρια επιστολή από τον Δήμαρχο Προποντίδας  κ. Καρρά Μανώλη για την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή οδικής Ασφάλειας της Βουλής:

Όλοι ΜΑΖΙ, εκπαιδευτικοί, μαθητές, Σ.Γ.Κ., γονείς και φορείς προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο το οποίο να δίνει στους μαθητές μας αυξημένου επιπέδου γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις, αρετές που θα τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά ως ενεργοί πολίτες του αύριο!!

Συνεχίζουμε …

.

print
Share