Ανοίγουμε!! Καλή Χρονιά …

Ανοίγουμε!! Καλή Χρονιά ...

Ενόψει της επαναλειτουργίας του Σχολείου,  από τη Δευτέρα 11-1-2021, ενημερώνουμε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας για τα εξής:

Η σχολική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια με αυτήν πριν το κλείσιμο των σχολείων. Στην παρούσα φάση προέχει η ασφάλεια και η προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Όλοι οι εκπαιδευτικοί, με υπευθυνότητα και σύνεση, προσπαθούμε να στηρίξουμε το εκπαιδευτικό μας έργο και να προστατεύσουμε, όσο μπορούμε, την υγεία των παιδιών αλλά και να τα στηρίξουμε ψυχολογικά σ αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε . Θέλουμε επίσης να είμαστε κοντά σας και να σας βοηθήσουμε αν μπορούμε , για όποιο θέμα… μαθησιακό , εκπαιδευτικό , τεχνικό σας προβληματίζει . Γι αυτό μη διστάσετε να μας ενημερώσετε , να μας τηλεφωνήσετε ή να μας στείλετε email και να το συζητήσουμε .

Το σχολείο μας είναι απολύτως έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές, έχοντας εφαρμόσει στο ακέραιο όλες τις σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. Όλοι ανεξαιρέτως οι χώροι έχουν καθαριστεί διεξοδικά. Επίσης έχει γίνει προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών (αντισηπτικών, σαπουνιών, χαρτιών, απολυμαντικών καθαριστικών κλπ) σε ποσότητες απολύτως επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Πέρα από τα παραπάνω είναι όμως ύψιστης σημασίας να ενεργοποιήσουν όλα τα μέλη της κοινότητας την αίσθηση της ατομικής ευθύνης που φέρουμε ο καθένας ξεχωριστά, καθώς μόνο έτσι μπορεί η προστασία όλων μας να καταστεί πραγματικά αποτελεσματική.

Το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα θα παραμείνει το ίδιο ακριβώς . Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων αλλάζει η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Από Δευτέρα παρακαλούμε να εφαρμόζεται πιστά το παρακάτω πρόγραμμα:

Ειδικά για τους μαθητές μας θέλουμε να τονίσουμε ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν με προσοχή τις οδηγίες και να τηρήσουν πιστά τους σχετικούς κανόνες -ασφαλώς υπό τη συστηματική βοήθεια και καθοδήγηση του  εκπαιδευτικού προσωπικού και της Διεύθυνσης του σχολείου.

Όλοι οι χώροι του σχολείου θα καθαρίζονται από την καθαρίστρια κατά την διάρκεια του ωραρίου και μετά το σχόλασμα των μαθητών/τριων.

Κατά την διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να μοιράζονται ή να δίνουν στους άλλους μπογιές , μολύβια, σβήστρες, μπλοκ , βιβλία κτλ . Τα τετράδια ορθογραφίας , αντιγραφής , φυλλάδια και βιβλία εργασιών ΔΕΝ θα τα πηγαίνουν στην έδρα για να τα διορθώσει η κυρία ή ο κύριος τους , θα γίνεται αυτοδιόρθωση από τον πίνακα. Δεν επιτρέπεται επίσης τα παιδιά να σηκώνονται στον πίνακα για να γράψουν και γενικά δεν θα επιτρέπεται να σηκώνονται από την καρέκλα τους χωρίς σοβαρό λόγο.

Στις τουαλέτες θα πηγαίνουν με σειρά . Δύο άτομα το πολύ σε κάθε χώρο ( αγοριών- κοριτσιών). Σε κάθε τουαλέτα υπάρχει υγρό σαπούνι , χειροπετσέτες και αντισηπτικό υγρό.

Σας παρακαλούμε να συμβουλεύετε συνεχώς τα παιδιά σας να τηρούν τους κανόνες ατομικής υγιεινής και προστασίας, με έμφαση στο πολύ καλό πλύσιμο των χεριών ή της απολύμανσης των χεριών τους με τη χρήση του αντισηπτικού διαλύματος,  να κρατάνε τις αποστάσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των εκπαιδευτικών τόσο μέσα στην τάξη όσο και στα διαλείμματα .

Ευχόμαστε καλή επάνοδο με προσοχή, υπομονή, σεβασμό στο πολυτιμότερο αγαθό που είναι η υγεία ώστε να συνεχίσουμε ασφαλείς την σχολική μας καθημερινότητα!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου

print
Share