Διαδραστικός Χάρτης, 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής!!

Διαδραστικός Χάρτης, 200 χρόνια από την Επανάσταση της Χαλκιδικής!!

Η εκπαιδευτική δράση «Οι μαθητές της Χαλκιδικής ανακαλύπτουν τα ίχνη του 1821 στον τόπο τους» που είχε συνολική διάρκεια τρεις μήνες, από 22-01-2021 έως 22-04 2021, ολοκληρώθηκε, με την πραγματοποίηση της εξ αποστάσεως εκδήλωση παρουσίασης του έργου των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση, στις 22-04-2021.

Το Σχολείο μας συμμετείχε στην δράση με την δημιουργία του διαδραστικού χάρτη που υλοποιήθηκε από τον Διευθυντή του, κ. Μισαηλίδη Βασίλη.
Στον διαδραστικό χάρτη παρουσιάζονται τα σχολεία με τις εργασίες τους! Αξίζει να τις δείτε και να τις χειροκροτήσετε!
Κάντε κλικ στον παρακάτω στον χάρτη!

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, παρακολουθήσαμε σήμερα διαδικτυακά, την πολύ μεγάλη, ωραία και σπουδαία δουλειά των 17 σχολείων της Χαλκιδικής (Α/θμιας &Β/θμιας Εκπ/σης), που αφορούσε την Δράση “Οι μαθητές της Χαλκιδικής ανακαλύπτουν την ιστορία του τόπου τους στην επανάσταση του ’21”.

Πραγματικά, είδαμε τον πολύ κόπο των εκπαιδευτικών και την άριστη συνεργασία με τους μαθητές των σχολείων τους, το πολύ καλό αποτέλεσμα της δουλειάς όλων σε ολιγόλεπτα βίντεο, που αφορούσαν τον τόπο του καθενός αλλά και τις διαστάσεις της καθημερινότητας, της φορεσιάς, των όπλων και των σημαιών της εποχής εκείνης! Παρουσιάστηκαν ακόμη και πολύτιμα στοιχεία εγγράφων, τα οποία αποδεικνύουν αλλά και αναδεικνύουν την σημασία που είχε η συμμετοχή των συμπατριωτών μας, στο συνολικό αγώνα για την πολυπόθητη Ελευθερία του γένους.

Όλα αυτά έγιναν με την καθοδήγηση του 1ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, την αμέριστη συμπαράσταση της ΣΕΕΑ κας Ευαγγελίας Παπαθανασίου, του Κ.Π.Ε. Αρναίας, του Φίλου Συναδέλφου Δασκάλου και Δ/ντη του Δημ. Σχολείου Ολύνθου, με την υποστήριξη των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Χαλκιδικής και την πολύτιμη καθοδήγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους δια των αρχαιολόγων κυρίων Αρχοντιας Πολυζουδη και Νίκου Μερτζιμεκη.

Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει την δουλειά των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των διευθυντών και διευθυντριών τους αλλά και όσους είχαμε την ιδέα αυτής της δράσης! Δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτά που είδαμε σκέψη και ο στόχος μας είναι η επανάληψη αυτής της εκδήλωσης δια ζώσης-μόλις φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες-για μπορέσουμε να το μοιραστούμε με την κοινωνία της Χαλκιδικής, κυρίως δε με όσους δεν έχουν την δυνατότητα να το δουν ηλεκτρονικά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης, να ειπωθεί ότι αυτήν την ιστορία μας οι περισσότεροι την αγνοούσαμε και μας δόθηκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να την μάθουμε ,μέσα από τις εργασίες όλων όσοι συμμετείχαν.» Πηγή: Γιάννης Λάμπρος Υπεύθυνος ΚΠΕ

print
Share