Δωρεάν κράνη σε όλους τους μαθητές της Ολύνθου!

Δωρεάν κράνη σε όλους τους μαθητές της Ολύνθου!
από

Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου σε συνεργασία με την Κοινότητα Ολύνθου και την οικονομική στήριξη των Ολυνθιωτών ιδιοκτητών εργοστασίων επεξεργασίας Πράσινης Ελιάς θα υλοποιήσουν δράση με τίτλο «Κανένα παιδί στο ποδήλατο χωρίς κράνος»! κατά την οποία θα μοιραστούν δωρεάν κράνη σε όλους τους μαθητές του Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ολύνθου.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  3 Ιουνίου 2021 Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου  από τις 10:00 ως 12.00 π.μ. λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Για την ιστορία:

Όλα ξεκίνησαν υλοποιώντας την δράση «Πάω με το ποδήλατο σχολείο!» Το Σχολείο μας εδώ και χρόνια προσπαθεί να βάλει το δικό του λιθαράκι με προγράμματα στο Διαδραστικό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην ευαισθητοποίηση, στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Παρατηρώντας ότι περισσότεροι μαθητές δεν φορούσαν κράνος θελήσαμε με συνεχείς παρεμβάσεις να αναδείξουμε την αξία των ατομικών μέτρων προστασίας.  Ο μεγάλος στόχος που βάλαμε είναι να φορούν όλοι η μαθητές μας κράνος! Λαμβάνοντας υπόψιν και την ανακοίνωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την οδική ασφάλεια 2021-2030 που είναι και η υποχρεωτική χρήση προστατευτικού κράνους για χρήστες ποδηλάτου ηλικίας έως 12 ετών προχωρήσαμε στην προμήθεια κρανών που θα διατεθούν στους μαθητές μας την παραπάνω ημερομηνία που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Σήμερα ποδηλάτες, αύριο οδηγοί ….

Ακολουθεί η Ευχαριστήρια Επιστολή προς τους χορηγούς της δράσεις:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Προς τους Ολυνθιώτες ιδιοκτήτες εργοστασίων επεξεργασίας ελιάς,
κ.κ.  Γεωργιάδη  Χρήστο,
Δανιηλίδη Απόστολο,
Ζαβράκογλου Άγγελο,
Καραβάνα Γεώργιο,
Λιάμο Ιωάννη,
Λιναρδή Σάββα,
Νάτσιο Παύλο,
Πεσλόγλου Χαράλαμπο και
Σαραντόγλου Δημήτρη
Τσολμεκτσόγλου Κ. Δημήτρη

Οι μαθητές, ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ολύνθου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ολύνθου και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ολύνθου εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τη σημαντική δωρεά σας στο σχολείο μας ώστε να προμηθευτούν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Ολύνθου κράνη ποδηλάτου.
Εδώ και χρόνια έχετε διαπιστώσει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να παρέχουμε στους μαθητές μας μαθήματα ζωής!! Παρατηρώντας την προσέλευση των μαθητών στο Σχολείο με το ποδήλατο διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα δεν φορούσαν κράνος και θελήσαμε να αλλάξουμε αυτή την συνήθειά τους με τον να δωρίσουμε σε κάθε παιδί της σχολικής ηλικίας από ένα κράνος!  
Η υλοποίηση της ιδέας έγινε χάρη στην δική σας οικονομική βοήθεια  που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση, την απόκτηση ορθής οδικής συμπεριφοράς και γενικά την προώθηση και την καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.
Η παρούσα επιστολή αποτελεί ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης έναντι της αξιόλογης και αξιέπαινης πράξης σας, η οποία συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία μιας αυριανής γενιάς οδηγών με την απαραίτητη αγωγή. Ο νέος που έχει διαμορφώσει κυκλοφοριακή κουλτούρα από το σχολείο και έχει αποκτήσει δεξιότητες συμπεριφοράς, οραματίζεται μια άλλη κοινωνία, όπου η Οδική Ασφάλεια θα είναι αυτονόητη.
Η ενέργειά σας να χρηματοδοτήσετε την αγορά για τα κράνη των μαθητών θεωρούμε ότι θα πρέπει, ιδιαίτερα στις μέρες μας, να αναδειχθεί, ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!! Τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για ΟΛΟΥΣ.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα δημοσιοποιήσουμε αυτή τη χειρονομία σας με την ανάρτηση της παρούσας επιστολής στην ιστοσελίδα του Σχολείου, θα σταλεί στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και θα ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες της σχολικής μας μονάδας.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και προσβλέπουμε στην εθελοντική σας αρωγή και στο μέλλον.

Με εκτίμηση
Ο Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου
Το Τοπικό Συμβούλιο Ολύνθου και
Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ολύνθου

print
Share