Στήσαμε το 2ο Θερμοκήπιό μας !!!

Το 2ο επαγγελματικό θερμοκήπιο στήσαμε σήμερα 2-11-2017, στην αυλή του Σχολείου με την ουσιαστική βοήθεια μαθητών, εκπαιδευτικών και φίλων.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο κ. Ιάκωβος Ιακωβίδης μάς έκανε γνωστό ότι θέλει να χαρίσει στο Σχολείο μας το θερμοκήπιο που διατηρούσε στην αυλή του.

 

Αμέσως προετοιμάσαμε το μέρος που θα το τοποθετούσαμε με τη βοήθεια του κ. Παναγιώτη Σταμπουλή. Με τη συμβολή του κ. Κώστα Ευαγγελινού φροντίσαμε να ρίξουμε Οργανικό Λίπασμα Ζωικής προέλευσης (κουπριά).

 

 

Στη συνέχεια είχε σειρά η επιχείρηση μεταφορά!! Με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Αυγέρη, του κ. Δημήτρη Ευαγγελινού, του κ. Γιώργου Πέτρου και κ. Γιάννη Καγιαμπασλίδη το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία!!! Εδώ να αναφέρουμε ότι η φάση αυτή ήταν πολύ δύσκολη λόγω του όγκου της σιδεροκατασκευής.

 

Η σιδερένια κατασκευή τοποθετήθηκε στο μέρος που είχαμε σχεδιάσει.

Ακολούθησε η καλή στερέωση της κατασκευής με άνοιγμα λάκκων και ρίξιμο μπετό στους σωλήνες.

 

Η τελευταία φάση και η δημιουργικότερη για τους μαθητές μας ήταν η κάλυψή του με νάιλον. Παρόντες οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης, που πραγματικά καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών συμμετείχαν ουσιαστικά αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δημιουργικότητά τους και εκτός τάξης!!!

Στην αρχή ο Διευθυντής μίλησε στα παιδιά και αναφέρθηκε στους λόγους που κάνουμε το νέο μας θερμοκήπιο και έθεσε ερωτήσεις για να προξενήσει το ενδιαφέρον των μαθητών. Δύο βασικά ερωτήματα που τέθηκαν στους μαθητές για διερευνήσει και να τα απαντήσουν τις επόμενες μέρες ήταν:

Για ποιο λόγο κάνουμε το θερμοκήπιο; και

Ποια είναι η πιο κατάλληλη περίοδο για να σπείρουμε τα φυτά μας μέσα σε αυτό;

Ολοκληρώνοντας την κάλυψη όλων των πλευρών με το νάιλον το θερμοκήπιό μας ήταν έτοιμο!!!

Σημαντική ήταν και η βοήθεια των εκπαιδευτικών: κ. Αρζουμάνογλου Κ., κ. Νικολαΐδου Ό., κ. Καμέα Ελένης και κ. Καραμανίδου Πολυξένης. Επίσης σημαντική βοήθεια παρείχαν ο Πρόεδρος κ. Αυγέρης Ν. και ο κ. Δεσποτέλης Γ..

Τον συντονισμό των εργασιών είχε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Βασίλης Μισαηλίδης.

Η χαρά όλων ήταν έκδηλη, διότι αποκτήσαμε ένα νέο επαγγελματικό θερμοκήπιο.

Ευχαριστούμε πολύ ΟΛΟΥΣ τους προαναφερθέντες για τη βοήθεια και την στήριξή τους στο έργο μας.

Με το λαχανόκηπό μας και το νέο μας θερμοκήπιο υλοποιούμε το πρόγραμμα «Καλλιεργούμε… και Επιχειρούμε…» αναμείνατε νέα μας …

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Φωτορεπορτάζ: Νικολαΐδου Όλγα