Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ 4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ  4ο  ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Για πρώτη χρονιά συμμετείχε το σχολείο μας στο Προσυνέδριο του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, το οποίο χάρη στις προσπάθειες του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρτσιώτη, των Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και πολλών εμπνευσμένων εκπαιδευτικών, έχει γίνει πλέον θεσμός και πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το σχολείο μας συμμετείχε στο Προσυνέδριο Χαλκιδικής με δύο εργασίες:

  1. Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης  παρουσίασαν την εργασία τους με θέμα: «Δημιουργώντας e-Βooks με το διαδικτυακό λογισμικό tikatok». (ιδέα για δημιουργική γραφή και δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου (e-Βooks). Για τη δημιουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων οι μαθητές εργάστηκαν ομαδικά, έγραψαν, ζωγράφισαν και ψηφιοποίησαν τις εργασίες τους. Τέλος, με την εφαρμογή Tikatok  δημιούργησαν τα δικά τους e-Βooks και έγινε η δημοσίευσή τους στο site του σχολείου. Μία αντιπροσωπευτική ομάδα από τους μαθητές παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία την εργασία τους στο συνέδριο.
  2. ¨Το Χουχουνάκι¨. Το χουχουνάκι είναι ένα υπαρκτό αντικείμενο το οποίο λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος και φορέας ανταλλαγής πληροφοριών ανάμεσα στους μαθητές. Ένα χνουδωτό κουκλάκι, συνήθως ζωάκι, που σκοπό έχει να ταξιδέψει σ’ όσα περισσότερα μέρη γίνεται και να κάνει όσους περισσότερους φίλους μπορεί. Η ιδέα προήλθε από την 6η ενότητα της γλώσσας (οι φίλοι μας, οι φίλες μας) και η επιθυμία των παιδιών να επικοινωνήσουν με συμμαθητές τους σε άλλα μέρη  και να αποκτήσουν φίλους  μέσα από αλληλογραφία γνωρίζοντας έναν καινούργιο τόπο.  Άρχισε να γίνεται πράξη όταν βρήκαμε μια τάξη από άλλο σχολείο που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας με πολύ ενθουσιασμό. Έτσι  δεν άργησε   να δημιουργηθεί  το δικό μας διαδικτυακό ημερολόγιο. (http://olynthios.blogspot.com/).Όλα τα παιδιά της Ε’ τάξης με τον εκπαιδευτικό Κεφάλα Κωνσταντίνο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους στο συνέδριο.

Το Προσυνέδριο αποτέλεσε μια φανταστική εμπειρία όχι μόνο για τα παιδιά που συμμετείχαν αλλά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας που εργάστηκαν δημιουργικά και μας έκαναν περήφανους.

 

Δείτε τις παρουσιάσεις των παιδιών:

Παρουσίαση Ε’ τάξης

 

 

Παρουσίαση ΣΤ’ τάξης