Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε το σχολείο μας την Πέμπτη, 24/05/2012, σε συνεργασία με το 3ο Δημ. Σχολ. Μουδανιών.  Η εκδρομή αυτή είχε διπλό στόχο για τους  μαθητές: 

  • να γνωρίσουν τις ομορφιές του Ολύμπου και
  • να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολ. Μουδανιών διότι του χρόνου θα είναι συμμαθητές στο ίδιο Γυμνάσιο.

Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι, φτάσαμε λίγο πάνω από το Λιτόχωρο όπου και μας άφησε το λεωφορείο.  Ο καιρός μας  επέτρεψε να κατεβούμε στο φαράγγι του Ενιπέα και να πεζοπορήσουμε  ένα μέρος του ευρωπαϊκού μονοπατιού E4 . Η συνολική διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν διάρκειας περίπου 2  ωρών. Στην αρχή επισκεφτήκαμε  το Αγίασμα του Αγίου Διονυσίου, στη συνέχεια σταματήσαμε για φαγητό και ξεκούραση δίπλα στο ποτάμι και καταλήξαμε στον τελικό προορισμό μας που ήταν τα Πριόνια.  Οι πολύμορφοι γεωλογικοί σχηματισμοί, οι λιμνούλες με τα κρυστάλλινα νερά και οι κάθετες ορθοπλαγιές που συναντήσαμε, πρόσδιδαν στο τοπίο σπάνια ομορφιά και μας αντάμειψαν με τον καλύτερο τρόπο.

Το σχολείο μας συμμετείχε σ’ αυτήν την εκδρομή με την πεποίθηση ότι η  μάθηση πρέπει να εκτείνεται και πέρα από τα βιβλία και τις αίθουσες διδασκαλίας.  Είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει την επαφή με τη φύση και τη δυνατότητα εκτίμησης της φυσικής ομορφιάς, την καλή φυσική κατάσταση καθώς και την ενίσχυση της επιμονής, της υπομονής και της ψυχικής αντοχής για την επίτευξη δύσκολων στόχων.

 

 

Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες και δηλώσεις των μαθητών για την εκδρομή στον Όλυμπο!!

Αφήστε μια απάντηση