Αποχαιρετώντας τη σχολική χρονιά 2011-12

Αγαπητοί γονείς, φίλοι και Συνάδελφοι,

Αγαπητά μας παιδιά,

Έφτασε στο τέλος του και τυπικά το σχολικό έτος 2011-2012. Οι μικροί μαθητές του σχολείου μας, τα παιδιά μας, παρέλαβαν τα ενδεικτικά τους και τους τίτλους προόδου και άρχισαν τις θερινές διακοπές.

Ας μου επιτραπεί επιγραμματικά να αναφέρω τις δράσεις που υλοποίησε το σχολείο μας κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Προγραμματίστηκαν διάφορες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε  με πολύ μεγάλη επιτυχία!. Ενισχύθηκε κάθε προσπάθεια των εκπαιδευτικών, οι οποίοι επιδιώκοντας την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, υλοποίησαν περιβαλλοντικά προγράμματα καινοτόμες δράσεις, όπως για παράδειγμα: «Το χουχουνάκι ».Η βιωματική μάθηση ενισχύθηκε με την κατασκευή του θερμοκηπίου και 1500 φυτά παραδοσιακών σπόρων μοιράστηκαν στους μαθητές. Μελετήσαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά πραγματοποιώντας επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, με αποκορύφωμα την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης οργανώθηκαν συναντήσεις με το σχολικό σύμβουλο. Μαθητές μας συμμετείχαν με διακρίσεις στο Προσυνέδριο Πληροφορικής που έγινε στον Πολύγυρο και αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία για αυτούς.

Δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα του σχολείου  http://olynthos-school.gr/olynthos_school/ ,  μια προσπάθεια καταγραφής της εκπαιδευτικής ζωής. Η σελίδα ανανεώνεται και η διδακτική πράξη τίθεται στην αλληλεπίδραση διδασκόντων – διδασκομένων. Η σχολική ζωή ¨ανεβαίνει¨ στο διαδίκτυο και εκτίθεται σε δημόσια κριτική και συζήτηση. Η ιστοσελίδα μας αγαπήθηκε από όλους και έγινε σημείο αναφοράς για την ενημέρωση των δρώμενων του σχολείου. Μάλιστα στο μικρό διάστημα της λειτουργίας της οι επισκέψεις που έχει δεχτεί έχουν ξεπεράσει τις 45.000

Όλες οι  αίθουσες εξοπλίστηκαν με γραμμήADSL για σύνδεση στο διαδίκτυο και στοχεύουμε στον εξοπλισμό τους με Η/Υ και Βιντεοπροτζέκτορα για κάθε τάξη.

Αλλά, όπως έγραψε και ένας επισκέπτης της ιστοσελίδας μας: «η γνώση μας κάνει περήφανους, η σοφία ταπεινούς», είναι προτιμότερο να σταματήσω εδώ την αναφορά μου στις φετινές μας δράσεις.

Όλοι μας, λοιπόν, περιμέναμε με ανυπομονησία τη λήξη του σχολικού έτους για να ξεκουραστούμε. Ήταν μια χρονιά δύσκολη από πολλές απόψεις, τις οποίες  μαζί αντιμετωπίσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Τις όμορφες στιγμές μαζί τις απολαύσαμε κι έχουμε ακόμα πολλές.

Στα Εκτάκια μας, που γι’ αυτά τελείωσε μια σημαντική περίοδος της ζωής τους, το Δημοτικό Σχολείο, αλλά ανοίγει μια νέα κι εξίσου σπουδαία, το Γυμνάσιο. Σας ευχόμαστε από καρδιάς καλή πρόοδο στο νέο αυτό σχολείο και να γίνεστε κάθε μέρα καλύτεροι άνθρωποι, πιο ευτυχισμένοι και πιο δυνατοί!

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς επίσης και τους γονείς για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε όλες μας τις δράσεις αλλά και για τις εθελοντικές τους προσφορές για να γίνει το σχολείο μας καλύτερο.

Προσωπικά θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς, και τους μαθητές μας για την πετυχημένη και δημιουργική σχολική χρονιά.

Εύχομαι «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ» σε σας και τις οικογένειές σας.

Ο Διευθυντής

Βασίλης Μ. Μισαηλίδης

Αφήστε μια απάντηση