Εποχή του μαζέματος της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής και τα παιδιά με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας μάζεψαν την παραγωγή από τις δικές μας ελιές!!!
Αφού τις μαζέψαμε ο Διευθυντής ενημέρωσε τα παιδιά για τον ευλογημένο αυτό καρπό καθώς επίσης για τους τρόπους παρασκευής του. Τα παιδιά σε ομάδες, «χάραξαν» και «τσάκισαν» ελιές για να τις φτιάξουμε. Τέλος τις πλύναμε, τις βάλαμε σε δοχεία με άλμη και τις αποθηκεύσαμε. Θα πρέπει να μείνουν εκεί για περίπου δυο με τρεις μήνες. Μετά θα είναι έτοιμες για να φαγωθούν.
Και του χρόνου, παιδιά!