Το σχολείο μας γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Πρωταγωνιστές οι μαθητές της Γ΄ και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας κ. Στέλλας Μανδάνη.

Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλη Μισαηλίδη στους αριστούχους μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Ο Διευθυντής του Σχολείου αφού συνεχάρη τα παιδιά, παραδίδοντας τη σημαία, τόνισε ότι οι υψηλές επιδόσεις στα μαθήματα δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται και από υψηλό ήθος. Γιατί έχουμε ανάγκη από πολίτες που θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ΄ τάξης, μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, ηχητικά ντοκουμέντα και προβολές βίντεο, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες τόσο στη δική της όσο και στην παγκόσμια ιστορία. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων.

Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

 

Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012,  το σχολείο συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του στη δοξολογία, με την παρέλαση και τέλος με την στην κατάθεση στεφάνου στο ηρώο. Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από τον δασκάλα Νικολαΐδου Ζηνοβία  .Ευτυχώς ο καιρός μας έκανε τη χάρη και το διάστημα των εκδηλώσεων παρέμεινε σχετικά καλός.


Αφήστε μια απάντηση