Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας : Ανάγκες και προοπτικές

Οι σχέσεις σχολείου και οικογένειας και η αναγνώριση των στερεοτυπικών αντιλήψεων που τις διέπουν, αναλύθηκαν την Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του Σχολείου μας από τον προσκεκλημένο μας ομιλητή κ. Γεώργιο Μπότσα, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Σχολικό μας Σύμβουλο.

Μεταξύ των άλλων τονίστηκε η ανάγκη εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της εκπαίδευσης, αφού η εκπαίδευση είναι ζήτημα που δεν αφορά μόνον το σχολείο, αλλά επίσης την οικογένεια και την κοινότητα. Τα σχολεία μπορούν να έχουν καλύτερη επιτυχία των στόχων τους όταν υπάρχει  συνεργασία της οικογένειας με το σχολείο και οι γονείς βρίσκονται κοντά σ’ αυτό. Δόθηκε έμφαση στο διαχωρισμό των ρόλων των εκπαιδευτικών και των γονέων και αναλύθηκαν στρατηγικές στήριξης των μαθητών.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε γόνιμη συζήτηση , ανταλλάχτηκαν απόψεις, διατυπώθηκαν απορίες και επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για συνέχιση αυτής της συνεργασίας.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπότσα για την ολοκληρωμένη εισήγησή  του και τα θέματα που διαπραγματεύτηκε. Με την εμπειρία και τις γνώσεις του καθήλωσε το κοινό και έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους παρευρισκομένους.

Επίσης ευχαριστούμε:

  • τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που για ακόμη μια φορά δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τους μαθητές παρακολούθησαν τη συνάντηση,
  • την Πρόεδρο της Σχολ. Επιτρ. του Δ. Πολυγύρου κ. Παπανικολάου Ε., την Διευθύντρια του 4ου Δημ. Σχολ. Μουδανιών κ. Παλαιολόγου Ε. και την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Ολύνθου κ. Τσαβλόγλου Δ. που μας τίμησαν με την παρουσία τους,
  • το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που βοήθησε στη διοργάνωση της εκδήλωσης και
  • όλους τους γονείς που στήριξαν αυτή μας την προσπάθεια.

Από τη μεριά μας υποσχόμαστε να προχωρήσουμε σε δράσεις που θα δώσουν τα εφόδια σε εκπαιδευτικούς και γονείς να αντιμετωπίσουν τις δυσχέρειες της ζωής τους.

Αφήστε μια απάντηση