“Ο Εγωιστής Γίγαντας” Η θετρική παράσταση που παρακολουθήσαμε.

Την θεατρική παράσταση “Ο εγωιστής γίγαντας”  παρακολούθησαν την Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου  2012 οι μαθητές  του σχολείου μας, στο Αριστοτέλειο θέατρο  Θεσσαλονίκης.

“Ο εγωιστής γίγαντας” είναι μια τρυφερή κλασσική ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ που περιλαμβάνεται στο έργο του “Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας και άλλα παραμύθια”.

Κάπου στην Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει ένας απίθανος κήπος, με πανέμορφα δέντρα, κάθε λογής λουλούδια και χιλιάδες μελωδικά πουλιά! Ο κήπος ανήκει σ’ έναν Γίγαντα, ο οποίος λείπει για χρόνια σ’ ένα μέρος μακρινό. Σ’ αυτόν τον κήπο, κάθε μέρα μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν, γιατί στην μικρή τους πόλη, δεν υπάρχει άλλος ελεύθερος χώρος.

Κάποια μέρα ο Γίγαντας επιστρέφει και βλέπει τα παιδιά. Ενοχλημένος τα διώχνει και βάζει φράκτες σε όλες τις εισόδους για να μην μπει κανείς. Από εκείνη την στιγμή ο κήπος ερημώνει… Φεύγουν τα πουλιά, τα λουλούδια αρνιούνται να φυτρώσουν και στον κήπο απλώνεται το Χιόνι, η Παγωνιά, το Χαλάζι και ο Βοριάς. Ο πανέμορφος κήπος μεταβάλλεται σ’ ένα απέραντο χειμωνιάτικο, παγωμένο τοπίο.

Όμως τα παιδιά τρύπωσαν στον κήπο κρυφά και άλλαξαν όλα. Ο γίγαντας κατάλαβε, έγινε απλός κι αγάπησε τα παιδιά. Κι όταν γέρασε, ένα από αυτά οδήγησε την ψυχή του στον Παράδεισο.

Η παράσταση ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα παιδιά με την άψογη καλλιτεχνική και ηχητική παρουσίαση, τη διαδραστικότητα και τη φιλικότητα των συντελεστών. Πιστεύουμε ότι ικανοποιήθηκαν πλήρως οι παιδαγωγική σκοποί της διδακτικής επίσκεψης.

Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς που αποδέχτηκαν  την πρόσκλησή μας να έρθουν  σε επαφή με τα παιδιά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

 

Αφήστε μια απάντηση