Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού 11-12-2012

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνδιοργάνωσαν οι Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου  και του Νηπιαγωγείου Ολύνθου σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αυτών στο Πνευματικό Κέντρο Ολύνθου.

Ο καιρός, αποφάσισε να μην συμμαχήσει μαζί μας και έτσι ενώ  όλα είχαν ετοιμαστεί στην ώρα τους περιμένοντας τα παιδιά να έρθουν στον χώρο της εκδήλωσης αποφασίστηκε και το πρώτο μέρος να γίνει στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να καταφτάνει και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου τους υποδεχόταν με πολλά χαμόγελα και τους ταχτοποιούσαν στην αίθουσα όπως είχε ετοιμαστεί.

Την γιορτή άνοιξε η Πρόεδρος του Σ. Γ. Κ.  επισημαίνοντας την αξία της ημέρας και το χρέος όλων προς τα παιδιά. Ακολούθησαν οι μαθητές του Σχολείου μας  με αφηγήσεις, τραγούδια και συνθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε η χορωδία του ΚΑΠΗ με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Παράλληλα λειτουργούσε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με διάφορες κατασκευές που τα παιδιά με κέφι και μεράκι φιλοτέχνησαν. Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων φρόντισαν να τις πουλήσουν με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για δικές τους ανάγκες.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε τραπέζι Αγάπης προς όλους, με εδέσματα που είχαν ετοιμάσει οι γονείς. Ήταν συγκινητική η ανταπόκρισή των γονέων  στο κάλεσμα των Συλλόγων και κάθε λογής λιχουδιές στόλιζαν τον μπουφέ και ήταν έτοιμες για κατανάλωση.

Εμείς το χαρήκαμε πολύ. Η εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα μας ήταν κάτι το μοναδικό που μας γέμισε χαρά, μας έκανε να ξεχάσουμε την κούραση και το άγχος μίας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά πολύ περισσότερο μας έδωσε την δύναμη να το προσπαθήσουμε ξανά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

  • Τα μέλη των Δ.Σ. των Σ.Γ.Κ. για την ακούραστη συνδρομή τους
  • Τον Ιερέα της Ενορίας μας για την παραχώρηση του Πνευματικού Κέντρου και
  • Όλους τους γονείς, αλλά και όλους όσους αγκάλιασαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η γιορτή.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Σχολικός μας Σύμβουλος κ. Μπότσας Γεώργιος,

 ο Αντιδήμαρχος του Δ. Πολυγύρου κ. Βορδός,  

ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Βαγιωνάς και

εκπρόσωποι φορέων!!

Αφήστε μια απάντηση