Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) 2013

Για δεύτερη συνεχή χρονιά εορτάστηκε η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) στο σχολείο μας. Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου. Φέτος ο εορτασμός  έλαβε χώρα την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου.

afisaΗ Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (www.saferinternet.org) στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe. Φέτος, το σλόγκαν της  εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ήταν «(Connect with respect) Σύνδεση με σύνεση».

Το σχολείο μας –σαν πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου- την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποίησε  εκδήλωση σχετική με την ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.

asfalia_siteΚαλεσμένοι ήταν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, για να ενημερωθούν από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μισαηλίδη Βασίλη, πως μπορούν μαζί με τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο… με ασφάλεια. Οι γονείς και οι μαθητές των μεγάλων τάξεων άκουσαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση του ομιλητή και ακολούθησε συζήτηση. Είχαν προηγηθεί δράσεις από κάθε τάξη με υλικό που μας είχε αποσταλθεί από το Saferinternet.  Οι εκπαιδευτικοί έλυσαν απορίες, πρότειναν τρόπους αποφυγής δυσάρεστων καταστάσεων και παίζοντας διάφορα παιχνίδια έδειξαν σωστούς τόπους χρήσης του διαδικτύου. Η διάθεση και τα θέματα που συζητήθηκαν έδειξαν το ζωηρό ενδιαφέρον των παιδιών για αυτό των άγνωστο κόσμο.

Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να δουν αφίσες που έφτιαξαν  τα παιδιά για το ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και να διαπιστώσουν ότι μέσα από τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο μας, οι μαθητές μας αποκτούν επιπλέον γνώσεις και ευαισθησίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε :asfalia_site2

  • η κ. Χρύσα Πρασσά, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Π.Ε. Χαλκιδικής
  • η κ. Ρούλα Τσιβόγλου – Ντίρλη υπεύθυνη Σχ.  Δραστηριοτήτων Π.Ε. Χαλκιδικής
  •  τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
  • και αρκετοί γονείς (Δυστυχώς η προσέλευση των γονέων δεν ήταν ικανοποιητική).

Η υπόσχεσή μας να διοργανώνουμε δράσεις που θα δίνουν εφόδια σε γονείς και μαθητές Συνεχίζεται ….

 

Δημιουργίες μαθητών για την Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου! «Connect with Respect. Σύνδεση με Σύνεση!»

Αφήστε μια απάντηση