Εκπαιδευτική επίσκεψη στα εμφιαλωτήρια «Άθως»

 Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου στις 13 Φεβρουαρίου του 2013 διοργάνωσε εκπαιδευτική επίσκεψη στα εμφιαλωτήρια «Άθως» στις Καλύβες Χαλκιδικής.

athosΕκεί μας υποδέχτηκε ο κος  Μπάμπης που πριν την ξενάγηση μάς μίλησε για τη διαδικασία της εμφιάλωσης του νερού και πρόθυμα μας έλυσε τις απορίες που είχαμε. Μας εξήγησε με λεπτομέρειες τη διαδρομή του νερού από την πηγή μέχρι το τραπέζι μας.

Στη συνέχεια, αφού χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες, άρχισε η ξενάγησή μας στο χώρο του εργοστασίου .Είδαμε με μεγάλο ενδιαφέρον πώς φτιάχνεται πρώτα το μπουκάλι, πώς γεμίζει, πώς κολλάνε τις ετικέτες και πώς συσκευάζεται.  Κατόπιν αποθηκεύεται σε μπαλέτες  και από εκεί παίρνει το δρόμο για τα σπίτια μας .

Μας ενθουσίασε όλη αυτή η διαδικασία. Επίσης μας εντυπωσίασε το ότι  μπορούν να συσκευαστούν μέσα σε μια ώρα 21.600  μπουκάλια χωρίς την ανθρximikosώπινη παρέμβαση!!

Ο χημικός μάς μίλησε ακόμη για την ποιότητα του νερού και για το πώς πρέπει να το αποθηκεύουμε ώστε να το διατηρούμε  και  να το πίνουμε υγιεινό.

Στο τέλος, αφού μας κέρασαν και μας έλυσαν όλες τις απορίες, φύγαμε ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι έχοντας μια καινούρια εμπειρία στη ζωή μας .

Ευχαριστούμε πολύ τους υπεύθυνους του εργοστασίου για τη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν και για την  ευκαιρία που μας έδωσαν να παρακολουθήσουμε από κοντά την παραπάνω διαδικασία.

Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης

Αφήστε μια απάντηση