Ημέρα κατά της σχολικής βίας

AFISA_VIAS

 Η εκδήλωση

Στο σχολείο μας στις 6 Μαρτίου 2013 διοργανώσαμε μια εκδήλωση για τον εκφοβισμό και για την βία. Μιλήσαμε για διάφορα θέματα και μάθαμε πώς να βοηθάμε ή να βοηθιόμαστε.

Είπαμε:

Τι είναι ο εκφοβισμός, είναι μία κακιά πράξη η οποία μπορεί να δημιουργήσει αρκετά ψυχικά προβλήματα ή σωματικά τραύματα. Αυτά τα προκαλεί ένας εκφοβιστείς ή θύτης ο όποιος μπορεί να είναι ενήλικας ή ανήλικας.
Εκτός από τον εκφοβισμό υπάρχει και η βία που έχει αρκετές μορφές: λεκτική, δηκτική, σωματική και σεξουαλική βία.

Μερικά που παραδείγματα που συζητήσαμε και προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις.

Ο  Γιάννης είναι μεγαλύτερος από το Γιώργο και τον εκβιάζει πως αν δεν του δώσει τα λεφτά του στο σχόλασμα θα τον δείρει ή θα τον σκοτώσει.
Επίσης αλλά προβλήματα που δημιουργούνται είναι όταν ένα άτομο κοροϊδεύει κάποιο άλλο παιδί για ένα πρόβλημα που του έχει συμβεί.
Ένα τέτοιο πρόβλημα που είχε η μικρή Ελένη. Ο Κώστας ήταν ο νταής του σχολείου κι όταν η Ελένη πήγε στο σχολείο ο Κώστας την πείραζε επειδή όταν ήταν μικρή της είχε συμβεί ένα ατύχημα και είχε ψυχολογικά τραύματα. Ο Κώστας εκμεταλλεύτηκε το πρόβλημα και άρχισε μια φασαρία.
Ελπίζουμε ο καθένας μας να προβληματιστεί με όλα αυτά που ειπώθηκαν για να κάνουμε το σχολείο μας καλύτερο για όλους μας!

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης


Στο μάθημα των αγγλικών οι μαθητές ζωγράφισαν και συζήτησαν για την βία.

bia_site bia_site1
bia_site2 bia_site3

Υλικό που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση


 


 

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η δασκάλα της Δ’ τάξης Βιβή Νικολαΐδου.

Αφήστε μια απάντηση