Εγκαίνια Βιβλιοθήκης

H Τρίτη, 2 Απριλίου 2013, ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τους εκπαιδευτικούς και  τους μαθητές, του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου.

Ήταν μια μέρα για την οποία προετοιμαζόμασταν αρκετό καιρό και την οποία περιμέναμε με αγωνία. Ήταν η μέρα που θα ανοίγαμε διάπλατα την πόρτα της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας και θα κάναμε τα εγκαίνιά της.

paidia_siteΟι μαθητές της Δ’ τάξης, με την καθοδήγηση της  δασκάλας  κ. Βιβής Νικολαΐδου,  ετοίμασαν ένα μικρό αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,  με κείμενα και τραγούδια και μας το παρουσίασαν. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Στη συνέχεια διαβάστηκε από μαθήτρια της ΣΤ’ τάξης το «Το χρονικό μιας βιβλιοθήκης».   Ξεκίνησε με το «Κάποιος είπε ότι ένα σπίτι χωρίς βιβλιοθήκη είναι σαν ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Σκεφτείτε λοιπόν πως θα ήταν ένα σχολείο χωρίς βιβλιοθήκη» και στην συνέχεια αναφέρθηκε  στην όλη προσπάθεια για τη δημιουργία  της δικής μας Βιβλιοθήκης.

Τέλος πήρε το λόγο ο Διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Μισαηλίδης.  Μεταξύ των άλλων  είπε «Οι βιβλιοθήκες είναι βασικοί παράγοντες υποστήριξης και ενίσχυσης της παιδείας και του πολιτισμού» αναφέρθηκε στην έλλειψη κατάρτισης του προσωπικού στο τομέα αυτό,  στο  ότι δεν υπάρχει καμιά τέτοια μέριμνα και όλα επαφίενται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών,  επισήμανε την αξία των βιβλιοθηκών και τη δυνατότητα που έχουν για δράσεις . Τέλος κάλεσε τους γονείς να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια χαρίζοντας παιδικά βιβλία στην Βιβλιοθήκη του σχολείου.

Η αρχή των ΔΩΡΕΩΝ έγινε  και τους ευχαριστούμε θερμά, από τον  Αναπληρωτή  Διευθυντή Π. Ε., τον Σχολικό μας Σύμβουλο, το νηπιαγωγείο Ολύνθου και την κα. Σύρου- Κωνσταντινίδου. Ελπίζουμε το παράδειγμά τους να το ακολουθήσουν και άλλοι.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός από τον πάτερ Κυριάκο που ευλόγησε τον χώρο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην λειτουργία της βιβλιοθήκης.

 Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρέτησε την εκδήλωση και αναφέρθηκε στο ρόλο των σχολικών kordela_siteβιβλιοθηκών.  

Παράλληλα είχαμε οργανώσει έκθεση βιβλίου. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, το άγχος μας για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας…

Ευτυχώς όλα πήγαν περίφημα! Οι μαθητές μας επισκέφθηκαν την ekthesi_siteέκθεση βιβλίου, αγόρασαν βιβλία, αλλά και θαύμασαν τα έργα των συμμαθητών τους που με πολύ μεράκι είχαμε ετοιμάσει με τους δασκάλους μας.

Τα μέλη του Σ.Γ.Κ. φρόντισαν να υπάρχουν κεράσματα  για όλους τα οποία τιμήθηκαν δεόντως.   

Ευχαριστούμε  όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στη μεταστέγαση και στο στήσιμο της Βιβλιοθήκης στο νέο της χώρο και ιδιαίτερα τον κ. Κώστα την κ. Βιβή και την κ. Σοφία που είχαν την επιμέλεια της υλοποίησης του αφιερώματος της Εβδομάδας παιδικού βιβλίου.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Σ.Γ.Κ. που για μια ακόμη φοράagiasmos_site1 ενίσχυσε την εκδήλωση και όλους τους γονείς που είναι δίπλα μας σε κάθε κάλεσμά μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε:

  • ο Αναπληρωτής Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μυλωνάς Μάκης
  • η υπεύθυνη Σχ.  Δραστηριοτήτων Π.Ε. Χαλκιδικής κ. Ρούλα Τσιβόγλου – Ντίρλη
  • η Δ/ντρια του 4ου Δημ. Σχολ. Μουδανιών
  •  τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
  • και ΠΟΛΛΟΙ γονείς

Ευχόμαστε  καλή επιτυχία στο έργο της Βιβλιοθήκης μας.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:

Δείτε το Βίντεο του Αγιασμού:

Αφήστε μια απάντηση