Ενημέρωση

Ενημέρωση σχετικά με την Εποχιακή Γρίπη

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε το αριθμ. πρωτ. Φ1/19740/Δ2/5-2-2016 έγγραφο για ενημέρωση εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων και συστήνει τις ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της

 1. griphΠαιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.
  2. Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:
  Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.
  Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 

Αγαπητοί γονείς


λόγω έξαρσης της γρίπης παρακαλούμε να τηρήσουμε τα παραπάνω και εάν το παιδί μας έχει συμπτώματα γρίπης (υψηλός πυρετός, δύσπνοια, πολύ έντονη καταβολή), πρέπει να παραμένει στο σπίτι μέχρι να αναρρώσει πλήρως, όχι μόνο για τη δική του προστασία αλλά και για να αποφεύγουμε τη διασπορά


Από τη διεύθυνση του σχολείου


Ενημέρωση για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Σας γνωρίζουμε ότι, επειδή κατά το τρέχον σχολικό έτος, η εορτή των Τριών Ιεραρχών συμπίπτει με ημέρα που δε λειτουργούν τα σχολεία (Σάββατο 30-01-16), ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών θα γίνει στα Δημοτικά Σχολεία, τις δύο πρώτες ώρες της παραμονής της εορτής (Παρασκευή 29-01-16), σύμφωνα με το άρθρο 4. παρ., του Π.Δ. 201/98.
Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 29-01-2016 και ώρα 08:15 θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες και κοπή της πίτας από τον Σ.Γ.Κ. Μετά το πέρας της εκδ θα συνεχιστεί το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ολοήμερου προγράμματος
Το Σάββατο 30-01-2016 και ώρα 09:00 οι μαθητές της σημαίας και όσοι άλλοι επιθυμούν θα μεταβούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου όπου θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία. Την ευθύνη για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών θα έχουν οι κηδεμόνες τους.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι:

 • Την Τρίτη,  20 Δεκεμβρίου, και ώρα 12.15 θα δώσουμε βαθμούς. Παρακαλούνται οι γονείς να έρθουν στις 11:45 για ενημέρωση από το Δ/ντή του Σχολείου και επίδοση των Ελέγχων Προόδου από τους δασκάλους/ες των τάξεων των παιδιών τους..
 •  Την Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου, θα πάμε στην εκκλησία. Όσοι μαθητές επιθυμούν να μεταλάβουν ας προετοιμαστούν κατάλληλα.
 •  Την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, και ώρα 9:30 π.μ. θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του σχολείου μας. Θα σχολάσουμε στις 11 π.μ.
 •  Τα σχολεία θα ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012.

Ευχόμαστε να περάσετε  ξένοιαστα , ευχάριστα, με αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή αυτές τις Άγιες μέρες