Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αρχαία Όλυνθο

Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, οι μαθητές του Σχολείου μας πραγματοποίησαν στις 18 Απριλίου 2013 εκπαιδευτική επίσκεψη στην αρχαία rimotomiaΌλυνθο. Με τη συνδρομή Αρχαιολόγου της 16ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων – που με χαρά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας- προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους μαθητές για την ανάπτυξη του  τόπου τους κατά την Αρχαιότητα.

Ο κ. Αθανασιάδης (Αρχαιολόγος) μίλησε για την ιστορία της πόλης της Ολύνθου, τη ρυμοτομία της καθώς και την αρχιτεκτονική κατασκευή των σπιτιών, τις συνήθειες της καθημερινής ζωής των κατοίκων καBALERE_SITEι τις οικονομικές τους συναλλαγές.

Περπατήσαμε στα ερείπια της αρχαίας πόλης και θαυμάσαμε τα υπέροχα ψηφιδωτά που βρέθηκαν στις επαύλεις της Αγαθής Τύχης και του Ηθοποιού.  Παρατηρήσαμε το ψηφιδωτό που απεικονίζει τον Βελλερεφόντη, καβάλα στον Πήγασο, να σκοτώνει την Χίμαιρα. Είδαμε τις κρήνες, τους λουτήρες,  τους αγωγούς του νερού  και κατανοήσαμε το Ιπποδάμιο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο ήταν χτισμένη η πόλη.mpa

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αθαναkataσιάδη Γιάννη, που με απλά λόγια μίλησε στους μαθητές μας,  απάντησε πρόθυμα σε όλες τις ερωτήσεις – απορίες τους και μας έδωσε την ευκαιρία για μια μοναδική εμπειρία.

 

 

 

 

Φωτογραφίες της επίσκεψης

Φωτογραφικό υλικό από τις ανασκαφές που  έγιναν το 1931 στην Αρχαία Όλυνθο από αμερικανική αρχαιολογική αποστολή υπό τη διεύθυνση του καθηγ. David M. Robinson για να το δείτε κάντε κλικ ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση