Επίσκεψη στην Έκθεση: “Οι σημαντικότερες εφευρέσεις της αρχαίας Ελλάδας”

Επίσκεψη στην Έκθεση: “Οι σημαντικότερες εφευρέσεις της αρχαίας Ελλάδας”

Με αφορμή τη φιλοξενία της έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων» του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά, από το Σύλλογο Γυναικών «Αefevresisπάμεια» Μουδανιών, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μουδανιά . Η ξενάγηση, παρουσίαση από την υπεύθυνη του Συλλόγου Γυναικών μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις . Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την ευρηματικότητα των αρχαίων Ελλήνων.

 Είχαν την ευκαιρία να δουν το ρολόι ξυπνητήρι του Πλάτωνος, το υδραυλικό ηλιακό ρολόι του Αρχιμήδη, το ξυπνητήρι του Αριστοτέλη, τον υπολογιστικό μηχανισμό των Αντικυθήρων, την διόπτρα του Ήρωνος, τον τοξωτό τόρνο, τον «κινηματογράφο των αρχαίων Ελλήνων»- το «στατόν» αυτόματο θέατρο του Ήρωνος του Αλεξανδρέως, την «πυρσεία και τις φρυκτωρίες», μία μέθοδο μετάδοσης μηνυμάτων γράμμα-γράμμα μεταξύ υψωμάτων με συνδυαστικό σύστημα  πυρσών και γραμμάτων, ανυψωτικά  μηχανήματα των αρχαίων Ελλήνων, καταπέλτες, την «ύδραυλις του Κτησιβίου» -το πρώτο παγκσμίως πληκτροφόρο μουσικό όργανο που εφηύρε ο Κτησίβιος το 3ο αι πΧ., την κούπα του Πυθαγόρα με την οποία ο Πυθαγόρας ήθελε να διδάξει στους μαθητές του  την ανάγκη τήρησης του μέτρου ,το οστομάχιον το πρώτο παζλ και πολλά άλλα …

ek8esi_siteΟ δε χώρος φιλοξενίας της έκθεσης είχε επιμεληθεί έτσι ώστε να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από  μια αίθουσα Μουσείου. .

Οι εντυπώσεις από την ξενάγηση και το στήσιμο της Έκθεσης, ήταν εξαιρετικές για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 40 μοναδικά εκθέματα που καλύπτουν την περίοδο από το 2000 πΧ μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Μια θαυμάσια διαδρομή στη τεχνολογία μέσα από τις πραγματικά απίστευτες κατασκευές. Νιώσαμε περήφανοι για το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Αφήστε μια απάντηση