Παρουσίαση του προγράμματος «Γνωριμία με την Άλκη Ζέη»

filanagnosiaΣτα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης η Δ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου υλοποίησε project φιλαναγνωσίας με θέμα «Γνωρίζω τη συγγραφέα Άλκη Ζέη».
Σκοπός του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των μαθητών με το λογοτεχνικό βιβλίο, η σταδιακή εδράιωση μιας φιλικής σχέσης με το βιβλίο, και κυρίως η καλλιέργεια της αναγνωστικής απόλαυσης.
Η προσέγγιση του θέματος έγινε διεπιστημονικά και διαθεματικά. Το πρόγραμμα συνδέθηκε με τα μαθήματα της Γλώσσας, της Μελέτης, της Ιστορίας, της Αισθητικής Αγωγής και των Νέων Τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολιτιστικά στοιχεία άλλων εποχών και περιοχών, να ερμηνεύσουν κείμενα και νοήματα, να αναπαραστήσουν εικαστικά σκηνές και ήρωες των βιβλίων, να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους και τέλος να γίνουν τα ίδια συγγραφείς και να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο . Τα παιδιά συνεργάστηκαν αρμονικά σε ομάδες και ανέπτυξαν σημαντικές δεξιότητες, όπως την ικανότητα στην έρευνα και στην έκφραση απόψεων και ιδεών.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα παιδιά παρουσίασαν ηλεκτρονικά (powerpoint) στους μαθητές του σχολείου και στους γονείς τους τις εργασίες τους.

Αφήστε μια απάντηση