Ο Εορτασμός του ΟΧΙ στο σχολείο μας 2013

Στα πρόθυρα της εθνικής μας εορτής της 28ης Οκτωβρίου,  στο Σχολείο μας οργανώθηκε εορταστική εκδήλωση μνήμης και τιμής για όλους εκείνους που το 1940 είπαν με λόγια και έργα το «ΟΧΙ» σ’ εκείνους που επιβουλεύονταν την εθνική μας κυριαρχία. Πρωταγωνsimaia_siteιστές οι μαθητές της Δ΄ τάξης με την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Θεοχάρη Γιώργου.

Η γιορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Βασίλη Μισαηλίδη στους αριστούχους μαθητές της ΣΤ’ τάξης.

Στη συνέχεια οι μαθητές της Δ΄ τάξης, μέσα από το θεατρικό δρώμενο, και τα τραγούδια επέτρεψαν τη σκέψη μας να προβληματιστεί για το σήμερα και να προσπαθήσει να αξιοποιήσει τα “όχι» των προγόνων μας και να ζυγιστεί με τα «όχι» που έχουμε πει ή καλούμαστε να πούμε εμείς. Δίκαια εισέπραξαν το χειροκρότημα όλων. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

poster_site

Ας ενστερνιστούμε το «ΌΧΙ» που είπαν οι πρόγονοί μας στους επίδοξους κατακτητές του τόπου μας και ας το κάνουμε βίωμα μας, ώστε να μην ανεχόμαστε κανενός είδους ζυγό δουλειάς στη ζωή μας

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος του χωριού, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών μας.

Ημέρα 28ης Οκτωβρίου

Την Δευτέρα 28-10-2013 ημέρα της εθνικής μας επετείου, πήγαμε στην εκκλησία , παρακολουθήσαμε την δοξολογία, διαβάστηκε ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου μας , κ. Σίπτση Βασίλειο.

Τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων εθνικών αγωνιστών.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Ακολούθησε η παρέλαση από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και του σχολείου μας.

Δείτε φωτογραφίες της παρέλασης

 

Αφήστε μια απάντηση