Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 γιορτάστηκε στο σχολείο μας κι όχι στην πλατεία του χωριού , όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί λόγω του προβλεπόμενου κρύου, η παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού. Είναι μια μέρα γιορτής που έχει γίνει θεσμός στο σχολείο μας.

siopi_siteΑπό νωρίς το πρωί ο χώρος εκδηλώσεων του σχολείου διακοσμήθηκε με τις δημιουργίες των παιδιών όλων των τάξεων , δημιουργίες εικαστικής έκφρασης των μαθητών που ζωγράφισαν , κόλλησαν χρωμάτισαν όλα όσα έμαθαν τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα από τους δασκάλους τους.

Με την έναρξη της γιορτής , το λόγο πήρε ο διευθυντής που αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας και προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών τόσο στην μεταπολεμική εποχή της ίδρυσης της UNICEF όσο και στη δική μας εποχή.

Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου των γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνέχεια , το λόγο πήραν τα παιδιά που με το δικό τους τρόπο είπαν συνθήματα και τραγούδησαν!

Το παρόν έδωσαν και οι μαθητές του νηπιαγωγείου που μας τραγούδησαν , παρακολούθησαν τη γιορτή και πρόσφεραν στο παζάρι τις δικές τους δημιουργίες!

Τη γιορτή έκλεισε ένα μήνυμα του προέδρου της τοπικής κοινότητας που μας τίμησε με την παρουσία του.

Με την ευκαιρία της επικείμενης γιορτής των Χριστουγέννων οι μαθητές ,με τη βοήθεια των δασκάλων, τους έφτιαξαν ένα παζάρι με διάφορα διακοσμητικά που πούλησαν για να ενισχύσουν το ταμείο τους.

Οι γονείς των μαθητών , έφτιαξαν διάφορα εδέσματα με τη βοήθεια των παιδιών τους και κέρασαν όλους τους παρευρισκόμενους στη γιορτή μας.
Με την παρουσία του μας τίμησε και ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , κ.Παπασταμόπουλος.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και πλήθος κόσμου

Και του χρόνου παιδιά!!!

 

Θεοδωρίδου Θεοδώρα

Αφήστε μια απάντηση