«Τα πρόσωπα του χρόνου»

DSCN2825Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, η ΙΣΤ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων παρουσίασε το πρόγραμμα με τίτλο: «Τα πρόσωπα του χρόνου» και μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά με βιωματικό τρόπο μια μοναδική εμπειρία, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε να γίνει στον Αρχαιολογικό χώρο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν τον κύκλο της ζωής μέσα από μια site1παρουσίαση με ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου που αναφερόταν στη ζωή του ανθρώπου από τη γέννηση ως το θάνατο. Οι μαθητές αξιοποιώντας φωτογραφικό υλικό της σημερινής ζωής έκαναν συγκρίσεις βρίσκοντας διαφορές και ομοιότητες. Οι δραστηριότητες άρεσαν ιδιαίτερα στους μαθητές και συμμετείχαν ενθουσιασμένοι.
Στην συνέχεια παρακολούθησαν ένα σύντομο δρώμενο-αναπαράσταση της ζωής στην αρχαία Ελλάδα. «Δύο νεαρά κορίτσια ντυμένα με τους χιτώνες τους βρίσκονται στον γυναικωνίτη ενός σπιτιού της αρχαίας thatrikoΟλύνθου. Ενώ ασχολούνται με τις καθημερινές δουλειές συζητούν και θυμούνται τα παιδικά τους χρόνια και τα ανέμελα παιχνίδια που έπαιζαν ενώ τώρα είναι αναγκασμένες να μαγειρεύουν να ράβουν και γενικά να ασχολούνται με όλες τις δουλειές του σπιτιού αν και οι ίδιες θα προτιμούσαν να ασχολούνται με την εμφάνισή τους».

Ευχαριστούμε πολύ ΙΣΤ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων για την πρόσκληση και το μοναδικό το πρόγραμμα που μας παρουσίασαν και είμαστε στην διάθεσή τους για μελλοντικές συνεργασίες

poster_siteAR