Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Γλωσσών

FullSizeRender4Με πλούσιες δραστηριότητες ξεκίνησε και φέτος τη νέα σχολική χρονιά το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, όπως καθιερώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
FullSizeRender (2)Το Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου ευαισθητοποιημένο σε διαπολιτισμικά θέματα που προωθούν την πλούσια πολιτιστική και γλωσσολογική διαφορετικότητα της Ευρώπης η οποία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να καλλιεργηθεί, συμμετείχε στον εορτασμό αυτού του γλωσσικού και πολιτιστικού πλούτου με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όλη την εβδομάδα όπως:

  • εργασίες και αφίσες που έφτιαξαν τα παιδιά μέσα στις τάξεις,
  • ενημερώθηκαν για τον γλωσσικό πλούτο των λαών της Ευρώπης,
  • ενθαρρύνθηκαν να μαθαίνουν ξένες γλώσσες αλλά και να είναι περήφανα και για τη μητρική τους γλώσσα, όποια κι αν είναι αυτή.

Τέλος, συνειδητοποίησαν την αξία της πολυγλωσσίας και την αναγκαιότητα εκμάθησης γλωσσών στη σημερινή πολυπολιτισμική Ευρώπη.
Στις 26-09-2014 έγινε  αναφορά και παρουσίαση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από την εκπαιδευτικό των αγγλικών κ. Τάκου Ευανθία  και τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης παρουσίασαν ένα μικρό δρώμενο κατανοώντας τους λόγους που είναι γι’ αυτά σημαντικό να μαθαίνουν ξένες γλώσσες.

Ευχαριστούμε την κ. Τάκου που με πολύ μεράκι ετοίμασε την παραπάνω εκδήλωση.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης: