Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού 2014

giorti_site9Παγκόσμια Ημέρα  του Παιδιού μια μέρα γιορτής που έχει γίνει θεσμός στο σχολείο μας και φέτος γιορτάστηκε με εντυπωσιακή σε όγκο προσέλευση και συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμα μας, ήταν κάτι το μοναδικό που μας γέμισε χαρά, μας έκανε να ξεχάσουμε την κούραση και το άγχος μίας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά πολύ περισσότερο μας έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε…
Την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 από νωρίς το πρωί ο χώρος εκδηλώσεων του σχολείου διακοσμήθηκε με τις δημιουργίες των παιδιών όλων των τάξεων , δημιουργίες εικαστικής έκφρασης των μαθητών που ζωγράφισαν , κόλλησαν χρωμάτισαν όλα όσα έμαθαν τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα από τους δασκάλους τους.giorti_site98
Ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να καταφτάνει και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τους υποδεχόταν με πολλά χαμόγελα και τους έδειχναν τις διάφορες κατασκευές με διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά που τα παιδιά με κέφι και μεράκι φιλοτέχνησαν, με τη βοήθεια των δασκάλων και του Σ.Γ.Κ. Παράλληλα ταχτοποιούσαν τα διάφορα χειροποίητα εδέσματα έφερναν οι γονείς.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, που αναφέρθηκε στην «ύψιστη σημασία της διαφύλαξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ιδιαίτερα του παιδιού» καθώς και στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εκπαίδευση «η οποία μέσα από στοχευμένες δράσεις δύναται να μεταφέρει τα μηνύματα των εν λόγω δικαιωμάτων στους μαθητές και να συντελέσει στη διαμόρφωση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για μία αξιοπρεπή διαβίωση».
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι μαθητές του νηπιαγωγείου που με το δικό τους τρόπο είπαν συνθήματα και μας τραγούδησαν για τα Δικαιώματα του Παιδιού!
Ακολούθησαν οι μαθητές του Δημοτικού δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, ήταν οι πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, με αφηγήσεις, τραγούδια και συνθήματα για τα δικαιώματα των παιδιών και με την αρωγή των δασκάλων τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα αγάπης.
Τη γιορτή έκλεισε με το δικό του μήνυμα Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας που μας τίμησε με την παρουσία του.

afisa_giortis_site
Ακολούθησε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι με διάφορες κατασκευές των μαθητών μας και όλοι κεράστηκαν με τις λιχουδιές που στόλιζαν τον μπουφέ.

kataskeves_afisa_site
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:
• τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας
• την εκπαιδευτικό του Νηπιαγωγείου
• Τα μέλη του Δ.Σ. του Σ.Γ.Κ. για την ακούραστη συνδρομή τους
• Τον Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας που είναι πάντα δίπλα μας
• Τους εκπροσώπους φορέων για την συνεργασία και την συμμετοχή και
• ΌΛΟΥΣ που συμμετέχουν και στηρίζουν κάθε μας προσπάθεια.