Παζάρι λαχανικών του κήπου μας

pagkos_sitepazari_SxolΜια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα 22-01-15 στην αυλή του Σχολείου μας. Το παζάρι με οικολογικά προϊόντα του Λαχανόκηπού μας, αποδεικνύοντας στην πράξη τη λειτουργία ενός βιωματικού σχολείου για τα παιδιά.
Ας κάνουμε μια αναφορά πώς φτάσαμε ως εδώ.
Το Φεβρουάριο του 2012 ξεκινήσαμε το πρόγραμμα «Ο σπόρος θέλει μεράκι και αγάπη να βλαστήσει». Φτιάξαμε το δικό μας θερμοκήπιο στην αυλή του σχολείου.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε τα τρία επόμενα χρόνια μοιράζοντας κάθε χρόνο τα φυτά στους μαθητές μας και σε κατοίκους του χωριού.
Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης του Σχολείου μας προγραμματίσαμε να ασχοληθούμε με το θέμα: «Αναδιαμόρφωση – Παιδαγωγική αξιοποίηση της αυλής»
Ένας από του στόχους που βάλαμε ήταν να φτιάξουμε το δικό μας λαχανόκηπο. Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο και με σκληρή δουλειά, τα καταφέραμε!!! Φτιάξαμε το χώρο που φιλοξένησε το λαχανόκηπό μας! Στη συνέχεια στις 22 Οκτωβρίου φυτέψαμε τα λαχανικά μας. Περιμέναμε να μεγαλώσουν για να βγούμε στις αγορές!!!!pagkos_site1
Και σήμερα συγκεντρωθήκαμε όλοι με χαρά και συγκίνηση στην αυλή του σχολείου μας για να διαθέσουμε την παραγωγή μας στο κοινό.
Στην ομιλία του ο Διευθυντής του Σχολείου μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η αξία των προϊόντων αυτών που βλέπετε είναι ανεκτίμητη. Διότι στους μαθητές μας δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουν πραξιακές δεξιότητες και να μάθουν να συνεργάζονται, αλλά ταυτόχρονα και να αποκτούν γνώσεις για τις φυσικές επιστήμες, το φυτικό πλούτο της πατρίδας μας κ.ά.».
pagkos_site2Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής κ. Κούκος κηρύσσοντας την έναρξη του παζαριού. Έκανε αναφορά στην αξία των βιωματικών δράσεων και του ¨ανοίγματος¨ του Σχολείου στην κοινωνία προτρέποντας τους μαθητές και τους γονείς να είναι δίπλα στο Σχολείο και να βοηθούν ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις.
Οι μαθητές ανέλαβαν ρόλους πωλητών από τη μία και καταναλωτών από την άλλη και σε λίγο χρόνο ξεπούλησαν τα λαχανικά που είχαν παράγει στο δικό τους παρτέρι. Τέλος, όλοι χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την νέα παραγωγή μας.
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, τον Ιερέα του χωριού, τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, τον Σ.Γ.Κ. , τους φορείς και τους γονείς που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, και όλους όσοι βοήθησαν για την πραγμάτωση αυτού του στόχου μας.

afisa_pazari_site

Δείτε το βίντεο (Εξαιρετικό)

 

Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης: